Έρευνα: Ο προσκοπισμός ωθεί σε έντονη κοινωνική ανάμιξη

Πρόσφατη έρευνα του ανεξάρτητου οργανισμού, SocStats, της Βρετανίας, έδειξε ότι «ο προσκοπισμός ωθεί τους νέους σε έντονη κοινωνική ανάμιξη, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και της αναζήτησης νέων γνώσεων και ικανοτήτων».


Ανακοίνωση από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου αναφέρει ότι σύμφωνα με την έρευνα «οι πρόσκοποι έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα, να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία, να αισθανθούν την κοινωνική ευθύνη που αναλογεί στο άτομο και να εργαστούν ως εθελοντές για να προσφέρουν βοήθεια στον συνάνθρωπό τους».

Επίσης, «οι πρόσκοποι έχουν κατά 18% περισσότερες πιθανότητες να εξερευνήσουν το περιβάλλον και το τι συμβαίνει γύρω τους και κατά 12% περισσότερες πιθανότητες να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα των συνανθρώπων τους».

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμού του Σώματος Προσκόπων Βρετανίας κατέδειξε ότι «οι πρόσκοποι έχουν κατά 32% περισσότερες πιθανότητες να είναι σωματικά ενεργοί και να γυμνάζονται σε σύγκριση με νέους που δεν είναι πρόσκοποι όπως και κατά 13% μεγαλύτερες ψυχικές αντοχές από αντίστοιχα παιδιά και νέους που δεν είναι πρόσκοποι.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που διεξήχθη στο τέλος του 2017, οι πρόσκοποι έχουν κατά 17% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, κατά 11% περισσότερες πιθανότητες να επιλύουν πρακτικά προβλήματα στον χώρο της εργασίας τους και κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συναισθηματική νοημοσύνη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τέλος οι πρόσκοποι έχουν κατά 17% πιο αυξημένες ικανότητες να εργαστούν και να συνεργαστούν μέσα στα πλαίσια μια ομάδας, σύμφωνα με την έρευνα του SocStats η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2018, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από δείγμα 2,000 νέων, προσκόπων και μη προσκόπων.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Η Αστυνομία κατήγγειλε 27 πολίτες για παραβίαση των μέτρων κατά Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
07:15
Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον υπέρ μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας»
06:40
Πάνω από 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας
06:17
13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand