Έρευνα: Ο προσκοπισμός ωθεί σε έντονη κοινωνική ανάμιξη

Πρόσφατη έρευνα του ανεξάρτητου οργανισμού, SocStats, της Βρετανίας, έδειξε ότι «ο προσκοπισμός ωθεί τους νέους σε έντονη κοινωνική ανάμιξη, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και της αναζήτησης νέων γνώσεων και ικανοτήτων».


Ανακοίνωση από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου αναφέρει ότι σύμφωνα με την έρευνα «οι πρόσκοποι έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα, να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία, να αισθανθούν την κοινωνική ευθύνη που αναλογεί στο άτομο και να εργαστούν ως εθελοντές για να προσφέρουν βοήθεια στον συνάνθρωπό τους».

Επίσης, «οι πρόσκοποι έχουν κατά 18% περισσότερες πιθανότητες να εξερευνήσουν το περιβάλλον και το τι συμβαίνει γύρω τους και κατά 12% περισσότερες πιθανότητες να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα των συνανθρώπων τους».

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμού του Σώματος Προσκόπων Βρετανίας κατέδειξε ότι «οι πρόσκοποι έχουν κατά 32% περισσότερες πιθανότητες να είναι σωματικά ενεργοί και να γυμνάζονται σε σύγκριση με νέους που δεν είναι πρόσκοποι όπως και κατά 13% μεγαλύτερες ψυχικές αντοχές από αντίστοιχα παιδιά και νέους που δεν είναι πρόσκοποι.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που διεξήχθη στο τέλος του 2017, οι πρόσκοποι έχουν κατά 17% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, κατά 11% περισσότερες πιθανότητες να επιλύουν πρακτικά προβλήματα στον χώρο της εργασίας τους και κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συναισθηματική νοημοσύνη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τέλος οι πρόσκοποι έχουν κατά 17% πιο αυξημένες ικανότητες να εργαστούν και να συνεργαστούν μέσα στα πλαίσια μια ομάδας, σύμφωνα με την έρευνα του SocStats η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2018, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από δείγμα 2,000 νέων, προσκόπων και μη προσκόπων.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand