Έκκληση ΠΑΣΥΔΥ για αποφυγή αντιπαραθέσεων στην υγεία

Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουν το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του αυτόνομου οργανισμού που θα εποπτεύει την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων δηλώνει η ΠΑΣΥΔΥ. Τονίζει παράλληλα ότι δεν φέρει ένσταση στη μετάκληση ξένων ιατρών εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από υπηρετούντες ιατρούς και κάνει έκκληση να αποφεύγονται οι αχρείαστες αντιπαραθέσεις.


Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΔΥ παρακολουθεί με λύπη τις δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ιατρών, σε σχέση με το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του αυτόνομου οργανισμού για εποπτεία της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τη διακρατική συμφωνία που δρομολογείται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για την κάλυψη κενών που παρατηρούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Η Οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει την πεποίθηση ότι με προκλήσεις και αντεγκλήσεις ούτε η διαδικασία της αυτονόμησης είναι δυνατό να ολοκληρωθεί με επιτυχία, αλλά ούτε και το ΓεΣΥ μπορεί να υλοποιηθεί. Αντίθετα, εκτιμά, ότι με απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα των ασθενών και τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, μέσα από ένα καλόπιστο διάλογο μπορούν να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις στα όποια προβλήματα», αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ.

Κατά γενική ομολογία, προσθέτει, «η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι το σημαντικότερο προαπαιτούμενο για την αναβάθμιση τους, ώστε να αποτελέσουν το βασικό πυλώνα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα πλαίσια του ΓεΣΥ. Αναντίλεκτα, ίσης σημασίας είναι και η επιλογή των κατάλληλων ατόμων που θα αποτελέσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού (Ν. 73(Ι)/2017)».

Η ΠΑΣΥΔΥ τονίζει ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στο έργο του».

Όσον αφορά στην τροχοδρομούμενη διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα τονίζει ότι «από μέρους μας, δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση για μετάκληση ξένων ιατρών εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από υπηρετούντες ιατρούς. Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραμονή των ξένων ιατρών θα διαρκεί για όσο χρόνο τούτο κρίνεται αναγκαίο, αφού η παρουσία τους θα παρέχει και τη δυνατότητα εκπαίδευσης κυπρίων ιατρών που σταδιακά θα τους αντικαταστήσουν».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΔΥ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους όπως  αποφεύγουν οποιεσδήποτε αχρείαστες αντιπαραθέσεις και συμβάλουν με την όλη στάση τους στην αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand