Έκκληση ΠΑΣΥΔΥ για αποφυγή αντιπαραθέσεων στην υγεία

Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουν το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του αυτόνομου οργανισμού που θα εποπτεύει την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων δηλώνει η ΠΑΣΥΔΥ. Τονίζει παράλληλα ότι δεν φέρει ένσταση στη μετάκληση ξένων ιατρών εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από υπηρετούντες ιατρούς και κάνει έκκληση να αποφεύγονται οι αχρείαστες αντιπαραθέσεις.


Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΔΥ παρακολουθεί με λύπη τις δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ιατρών, σε σχέση με το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του αυτόνομου οργανισμού για εποπτεία της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τη διακρατική συμφωνία που δρομολογείται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για την κάλυψη κενών που παρατηρούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Η Οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει την πεποίθηση ότι με προκλήσεις και αντεγκλήσεις ούτε η διαδικασία της αυτονόμησης είναι δυνατό να ολοκληρωθεί με επιτυχία, αλλά ούτε και το ΓεΣΥ μπορεί να υλοποιηθεί. Αντίθετα, εκτιμά, ότι με απόλυτο σεβασμό προς τα δικαιώματα των ασθενών και τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, μέσα από ένα καλόπιστο διάλογο μπορούν να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις στα όποια προβλήματα», αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ.

Κατά γενική ομολογία, προσθέτει, «η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι το σημαντικότερο προαπαιτούμενο για την αναβάθμιση τους, ώστε να αποτελέσουν το βασικό πυλώνα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα πλαίσια του ΓεΣΥ. Αναντίλεκτα, ίσης σημασίας είναι και η επιλογή των κατάλληλων ατόμων που θα αποτελέσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού (Ν. 73(Ι)/2017)».

Η ΠΑΣΥΔΥ τονίζει ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στο έργο του».

Όσον αφορά στην τροχοδρομούμενη διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα τονίζει ότι «από μέρους μας, δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση για μετάκληση ξένων ιατρών εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από υπηρετούντες ιατρούς. Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραμονή των ξένων ιατρών θα διαρκεί για όσο χρόνο τούτο κρίνεται αναγκαίο, αφού η παρουσία τους θα παρέχει και τη δυνατότητα εκπαίδευσης κυπρίων ιατρών που σταδιακά θα τους αντικαταστήσουν».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΔΥ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους όπως  αποφεύγουν οποιεσδήποτε αχρείαστες αντιπαραθέσεις και συμβάλουν με την όλη στάση τους στην αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand