Αντιπαράθεσης συνέχεια μεταξύ Παμπορίδη και γιατρών για την εντατική

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης κατονόμασε τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρο Αγαθαγγέλου ως τον άνθρωπο που επιχείρησε να υπονομεύσει την προσπάθεια ψήφισης των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ. 

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Παμπορίδης ανέφερε ότι παραμονές της ψήφισης των νομοσχεδίων, ο κύριος Αγαθαγγέλου ανέφερε στο ΑΚΕΛ ότι κομίζει πρόταση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους για να μην προχωρήσει η ψήφιση τους.

Σύμφωνα με τον κύριο Παμπορίδη, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είχε πει ότι μιλούσε εξ ονόματος του Μαρίνου Σιζόπουλου και του Νικόλα Παπαδόπουλου.
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση, στην οποία είχε προβεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δηλώνοντας ότι κάποιοι αναζητούν τον Ιούδα που θα προδώσει την προσπάθεια και φαίνεται ότι τον βρήκαν, δεν είχε αναφερθεί ποτέ στους κυρίους Σιζόπουλο και Παπαδόπουλο.
Σχολιάζοντας την κριτικη που ασκείται για τα προβλήματα στο χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο κύριος Παμπορίδης σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μηδενίζονται τα πάντα σε αυτό τον τόπο και να μην αναγνωρίζονται οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι πρέπει για να επιλυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη εντατικολόγων.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου διέψευσε τους ισχυρισμούς του Υπουργού Υγείας αναφορικά με το ρόλο του στην προσπάθεια υπονόμευσης του ΓΕΣΥ.
Σε παρέμβασή του στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Αγαθαγγέλου δήλωσε ότι καταδικάζει και δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς του κυρίου Παμπορίδη.
Τόνισε ότι ο ΠΙΣ δεν ήταν διακομιστής των όποιων τροπολογιών, παρά τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει και δημοσίως για τις νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή για το ΓΕΣΥ.
Ο κύριος Αγαθαγγέλου δήλωσε ότι οι γιατροί καλούνται να εργαστούν κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται αποδεκτό να στοχοποιούνται διαρκώς οι γιατροί για τα κακώς κείμενα στο χώρο της υγείας.
Υποστήριξε επίσης ότι πριν από δύο μήνες απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, υποδεικνύοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα η όποια ανταπόκριση.

Η ΠΑΣΥΚΙ κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη ότι ενώ γνώριζε εδώ και μήνες τα προβλήματα που υπάρχουν στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν έπραξε τίποτα.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, δήλωσε ότι ενώ η Συντεχνία προειδοποιούσε εδώ και καιρό για τα συγκεκριμένα προβλήματα, οι αρμόδιοι προέβαιναν σε βαρύγδουπες δηλώσεις και διαβεβαίωναν ότι υπάρχουν λύσεις.
Η κατάσταση είπε, έχει φτάσει στο και πέντε, λόγω λανθασμένων χειρισμών του Υπουργού Υγείας.
Υποστήριξε επίσης ότι οι γιατροί για τους οποίους γίνεται λόγος, εργοδοτήθηκαν για να ασκούν άλλες ειδικότες και όχι την ειδικότητα του εντατικολόγου.
Σύμφωνα με τον κύριο Κούμα, τα συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν γιατροί του δημοσίου όταν εκπαιδεύονταν στην εντατικολογία.
Παράλληλα απέρριψε τους ισχυρισμούς περί αντίδρασης της ΠΑΣΥΚΙ στο ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσεων από την Ελλάδα, λέγοντας πως η θέση της Συντεχνίας είναι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει στη σωστή βάση για κάλυψη των αναγκών.
Ο κύριος Κούμας τόνισε ότι οι γιατροί είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν.

Σε παρέμβασή του στο ΤΡΙΤΟ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας ότι δεν είχε την τόλμη να πει πως όταν μιλούσε για Ιούδα δεν αναφερόταν σε αυτόν, και άφησε τα Μέσα Ενημέρωσης να τον λοιδορούν.
Ο κύριος Σιζόπουλος τόνισε ότι στήριξε την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας για εφαρμογή του ΓΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι υπέστη πολιτικό κόστος.
Σχολιάζοντας την καταγγελία του κυρίου Παμπορίδη εναντίον του Προέδρου του ΠΙΣ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι υπήρξε δημόσια διάψευση από τον Πέτρο Αγαθαγγέλου.
Υποστήριξε επίσης ότι η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων προχωρεί, χωρίς να υπάρχει σωστή υποδομή και πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος ολικής κατάρρευσης του συστήματος.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Γερμανία: 418 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:45
Ισημερινός: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κοντεύουν τους 11.100
06:32
Μεξικό: 1.035 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:27
Βραζιλία: 1.641 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 νέο τραγικό ρεκόρ
06:21
Νικαράγουα: Άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
06:15
Τζο Μπάιντεν: Υπάρχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί
06:09
02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand