Στυλιανίδης : Η ΕΕ συντονίζει την ανθρωπιστική απάντηση στον τυφώνα Ίρμα

Τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ υποστηρίζει και συντονίζει δράσεις υποστήριξης πληγέντων σε περιοχές που έχουν ξεσπάσει έκτακτα φυσικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός στο Μεξικό και ο τυφώνας Ίρμα στην Καραϊβική περιέγραψε σήμερα στον Τύπο ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων και την ανθρωπιστική βοήθεια, υποδέχθηκε ομάδα δημοσιογράφων στο κέντρο συντονισμού της ΕΕ, του οποίου προΐσταται.

Το Κέντρο Εκτάκτου Ανάγκης έχει σκοπό το συντονισμό της αποτελεσματικής αντίδρασης της ΕΕ από τα πρώτα στάδια μιας καταστροφής. "Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο. Συντονίζουμε με τα κράτη μέλη μας και τους εταίρους μας στην περιοχή. Ειδικά, με τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων οι πολίτες επηρεάζονται άμεσα", δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης. "Όπως βλέπετε, εδώ στο Κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Όλο το εικοσιτετράωρο. Ακατάπαυστα", εξήγησε.
Ο Επίτροπος δήλωσε ότι οι σκέψεις τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του βρίσκονται σήμερα στα θύματα και όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από τον τυφώνα Irma: "η καρδιά μου πηγαίνει επίσης στα θύματα και στους ανθρώπους που πλήττονται από τον τεράστιο σεισμό του σήμερα το πρωί έπληξε τον Ειρηνικό, κοντά στο Μεξικό".
Ο Χρήστος Στυλιανίδης συνεχάρη την εργασία των πρώτων απεσταλμένων της ΕΕ στην περιοχή για τους οποίους είπε ότι έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Η ΕΕ έχει ήδη θέσει στη διάθεση των τοπικών Αρχών το σύστημα χαρτογράφησης Κοπέρνικος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:56

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand