Προεδρικό διάγγελμα : Η διαδικασία στο Κυπριακό θα συνεχιστεί

Το μήνυμα ότι η διαδικασία του Κυπριακού θα επαναληφθεί και η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει με το ίδιο σθένος και την ίδια δημιουργικότητα, στέλνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε διάγγελμα για την αυριανή επέτειο ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίζει ότι μετέφερε στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, την ετοιμότητα της πλευράς μας όπως επαναρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το πλαίσιό του και με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 Προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και προκειμένου να αποφύγουμε νέα αποτυχία, έδωσε έμφαση στην ανάγκη καλής προετοιμασίας που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση νέας συνόδου σε στέρεο έδαφος.
Σχολιάζοντας την κριτική που του ασκείται στο εσωτερικό μέτωπο, ιδιαίτερα μετά το τέλος της συνόδου στο Κραν Μοντάνα ο πρόεδρος τονίζει ότι ούτε με ακραίες θέσεις θα επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά ούτε και με επιβάρυνση της πλευράς μας για το αδιέξοδο, θα τερματιστεί η κατοχή.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης καλεί την πολιτική ηγεσία σε ενότητα.
Απευθύνει παράλληλα έκκληση προς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, καλώντας τους να αντιληφθούν πως μια αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται στον αλληλοσεβασμό χωρίς να δημιουργεί νικητές και ηττημένους.
 Μπορούμε, επισημαίνει, να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο, καλά οργανωμένο, χωρίς δυσλειτουργίες και ανοικτές πληγές ευρωπαϊκό κράτος.
 Για την οικονομία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στο διάγγελμά του, ότι με αποφασιστικότητα και έχοντας τη στήριξη της κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου, των εργαζομένων και των πολιτικών κομμάτων, καταφέραμε όχι μόνο να διασώσουμε τη χώρα και να βγούμε από τα αδιέξοδα, αλλά να δημιουργήσουμε και προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης και προόδου.
 Ολόκληρο το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά μετά το δελτίο ειδήσεων και τηλεοπτικά μετά το κεντρικό δελτίο.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:28

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα State Partnership των ΗΠΑ - Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το γεγονός ο Υπουργός Άμυνας
05:55
01 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 1η Οκτωβρίου
22:00
Σαρλ Μισέλ: "Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την ΕΕ"
21:48
Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Λιμάν
20:37
Ιράν: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο προς το κίνημα αμφισβήτησης που ξέσπασε μετά τον θάνατο της Αμινί
20:03
Nord Stream: Γερμανία, Δανία και Σουηδία θα συστήσουν κοινή ομάδα για να ερευνήσουν τις διαρροές στους αγωγούς
19:26
ΠτΔ: "Ήταν και παραμένει έντονη και ειλικρινής η επιθυμία για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό"
19:03
Μπλίνκεν: "Η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει ρόλο - κλειδί για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου"
18:42
Νέο «μπλόκο» Μενέντεζ με τροπολογία για τα τουρκικά F-16
18:34
Σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB - Αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν
18:12
Ένατη pole position για Λεκλέρ
17:40
Σε έκθεση στο Κατάρ μια μυθική φανέλα του Μαραντόνα
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand