Α.Κί.ΔΑ: Ερωτήματα για νομοθεσία αορίστου χρόνου

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) κάλεσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) να διευκρινίσουν τι προνοεί η νομοθεσία περί αορίστου χρόνου για όσους έχουν διοριστεί με αυτό το καθεστώς και ποια είναι τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, θεωρεί ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν θα ανακοινώνονται κάθε χρόνο αυτοί οι διορισμοί ή αν έχουν ισχύ επ’ αόριστον.


 
Η Κίνηση καλεί το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων.
 
Συγκεκριμένα, πώς επηρεάζουν οι αορίστου χρόνου διορισμοί το ΝΣΔΕ και τις προβλέψεις του Υπουργείου για τα επόμενα δύο χρόνια; Οι αορίστου χρόνου θα αφαιρούνται από τους διαθέσιμους διορισμούς πριν το διαμοιρασμό των θέσεων 50-50 ανάμεσα στους δύο καταλόγους; Εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν 30 μήνες συνεχόμενη υπηρεσία σε διαφορετικές ειδικότητες θα γίνονται αορίστου χρόνου;
 
Πάγια θέση της Κίνησης είναι η πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας αορίστου χρόνου στην εκπαίδευση.
 
Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει τη νομοθεσία για όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν ή θα συμπληρώσουν 30 μήνες συνεχόμενης ή και αθροιστικής υπηρεσίας με σύμβαση ή αντικατάσταση.
 
Όσον αφορά το θέμα των εξετάσεων για τον κατάλογο διορισίμων, παρατηρεί με λύπη πως «η προχειρότητα με την οποία άρχισε το όλο εγχείρημα, συνεχίζεται μέχρι σήμερα», προσθέτοντας πως «παρόλο που η νομοθεσία αναφέρει ρητά πως η ύλη μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες δημοσιοποιούνται έξι μήνες πριν τις εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ενδεικτικών ερωτήσεων για κάθε εξέταση ή σε κάποιες περιπτώσεις αυτές ακόμη να ανακοινωθούν».
 
Θεωρεί επίσης ότι το ΥΠΠ πρέπει να διευκρινίσει στους συμμετέχοντες αν θα διεξαχθεί κοινή εξέταση για τη γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και για τις δεξιότητες για όλους τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής εκπαίδευσης.
 
«Έχουμε έντονη άποψη πως με την ψήφιση και την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, η εκπαίδευση του τόπου οδηγείται σε αχαρτογράφητα νερά. Οι νομικές μάχες που ήδη έχουν ξεκινήσει, αλλά και η πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του νέου συστήματος διορισμών, καθώς και οι άλλες σκοπιμότητες που το επέβαλαν, συνεχίζουν να μας προκαλούν έντονες ανησυχίες» αναφέρει η Α.Κί.ΔΑ.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΜΜ)
 

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Πάφος:Εξερράγη φιάλη αερίου σε κατάστημα-Ακρωτηριάστηκε το χέρι 21χρονου
21:20
Nέο παραλήρημα Ερντογάν για Α. Μεσόγειο και Αγία Σοφία-Αποκάλεσε το Αιγαίο θάλασσα των νησιών
20:51
Την Παρασκευή στην Τουρκία ο Σανέρ για το οικονομικό «πρωτόκολλο», συνάντηση με Οκτάι είχαν τ/κ οργανώσεις
20:34
Περισσότεροι από 20 εκατ. Γερμανοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, αν προσβληθούν από τον κορονοϊό
20:20
Ένα θάνατο και 143 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:10
Ισραήλ: Νόμος επιτρέπει στις αρχές να γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί
19:38
Mε ταχύτητα 184 χιλιομέτρων οδηγούσε νεαρός στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας
19:16
Σουηδία: Πρόταση να κλείνουν τα εστιατόρια στις 20.30 και να μειωθεί ο αριθμός των πελατών στα καταστήματα
18:54
«Σταθερή ροή» κρατήσεων προς Κύπρο αναμένουν οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες
18:40
Φον ντερ Λάιεν: Αισιόδοξη για εμβολιασμό του 70% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος καλοκαιριού
18:23
Ελλάδα: 1913 νέα κρούσματα- 28 νέοι θάνατοι- 357 διασωληνωμένοι
17:56
Eν αναμονή των αυριανών αποφάσεων για χαλαρώσεις, σε δύο φάσεις η επιστροφή μαθητών, παραμένουν sms και απαγόρευση κυκλοφορίας
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand