Παπαδόπουλος: Στο έλεος του Θεού νοσοκομεία και ασθενείς

Απογοήτευση, θλίψη και θυμό προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στην Κύπρο, ανέφερε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εκφράζοντας τη θέση πως "αφέθηκαν οι ασθενείς στο έλεος του Θεού, γιατί ακριβώς έχουν αφεθεί τα ίδια τα νοσοκομεία μας στο έλεος του Θεού".


 
Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου έγιναν στο πλαίσιο περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στην παρουσία και της Προέδρου του Κινήματος "Αλληλεγγύη", Ελένης Θεοχάρους, όπου ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλης.
 
Λέγοντας πως ένα σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης της δημόσιας υγείας είναι η αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του ""γιατί αυτό που ακούσαμε σήμερα από το ιατρικό προσωπικό, από τους λειτουργούς υγείας, είναι τα ίδια προβλήματα που χρονίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό".
 
"Υποστελέχωση, προβλήματα εξοπλισμών, προβλήματα υποδομών, μια εικόνα που πραγματικά δημιουργεί απογοήτευση, θλίψη αλλά και θυμό", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "και οι ίδιοι οι γιατροί μιλούν για τριτοκοσμικές συνθήκες".
 
Απαίτηση μας προς την παρούσα Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τον Υπουργό Υγείας, συνέχισε, "είναι να μας αναφέρει τις θέσεις, τις προτάσεις της Κυβέρνησης του για το πώς θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση και αντί να καθυβρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να μας ενημερώσει ποιος είναι ο οδικός χάρτης για τη βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων".
 
Είπε ακόμα πως πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε, κατά την έκφρασή του, αυτές τις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά, "που πρέπει να μας γεμίζουν όλους ντροπή, γιατί αφέθηκαν οι ασθενείς στο έλεος του Θεού, γιατί ακριβώς έχουν αφεθεί τα ίδια τα νοσοκομεία μας στο έλεος του Θεού".
 
Εξέφρασε δε τη θέση πως απαιτείται μια ριζική αναβάθμιση αυτής της υποδομής και υπέδειξε πως το πιο σημαντικό κομμάτι της μεταρρύθμισης έχει να κάνει με τη βελτίωση, την ενίσχυση, την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών και πως "γι’ αυτό χρειάζεται συλλογική προσπάθεια αλλά και όραμα, που πολύ φοβόμαστε πως αυτή τη στιγμή απουσιάζει".
 
Είναι η ώρα για δεύτερο νοσοκομείο στη Λεμεσό, λέει η Θεοχάρους
 
Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λεμεσού παραμένουν άλυτα και οξύνονται, είπε από την πλευρά της η Ελένη Θεοχάρους, η οποία θεωρεί πως είναι απαραίτητη η ανέγερση δεύτερου νοσοκομείου στην πόλη.
 
"Βλέπουμε ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, δεν επιλύονται ζωτικά ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο, οι λίστες αναμονής, η ταλαιπωρία των ασθενών, τόσο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών όσο και σε άλλα τμήματα είναι ανυπέρβλητα και νομίζουμε ότι είναι απαραίτητη η οικοδόμηση ενός δεύτερου νοσοκομείου στην πόλη της Λεμεσού" ανέφερε.
 
Όπως ανέφερε, η ανάγκη αυτή προκύπτει και από τη σημαντική αύξηση του πληθυσμού της Λεμεσού και του τουριστικού ρεύματος, ενώ η λειτουργία ενός δεύτερου νοσοκομείου "ικανοποιεί και τις ανάγκες των φοιτητών και της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της πόλης αλλά και των ιατρικών σχολών της Κυπριακής Δημοκρατίας".
 
Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως μπορούμε εύκολα να μετατρέψουμε τα νοσοκομεία μας σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία και πως πρέπει "να αξιοποιήσουμε τις εξαίρετες δυνατότητες όλων των γιατρών μας, ούτως ώστε να αποβεί προς όφελος τόσο των ασθενών, όσο και να είναι ένα δημιουργικό στοιχείο στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας".
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.