Α.Κί.ΔΑ: Ανησυχία στην επίλυση θεμάτων των σχολείων

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) εκφράζει ανησυχία για τη στασιμότητα που παρατηρείται, σύμφωνα με την ίδια, στην επίλυση θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των σχολείων.


 
Η Κίνηση αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση, ότι παρακολουθεί με πολλή προσοχή τη διαδικασία σχετικά με τη στελέχωση των σχολείων (μεταθέσεις, διορισμοί, μετακινήσεις – τοποθετήσεις), μετά και την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας το περασμένο Φθινόπωρο και σημειώνει πως η μέχρι στιγμής εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων γεννά την αισιοδοξία για ένα τουλάχιστον ομαλότερο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες.
 
Επισημαίνει ωστόσο πως η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών δεν επιτεύχθηκε ακόμα, παρά την παρέλευση των χρονοδιαγραμμάτων και, όπως αναφέρει, είναι κρίσιμο το ερώτημα ως προς το πότε αυτό θα γίνει, όπως επίσης και το πώς εξελίχθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά το θέμα των αποσπάσεων.
 
Παράλληλα η Α.Κί.ΔΑ εκφράζει έντονη δυσφορία για τη στασιμότητα που παρατηρείται, όπως αναφέρει, στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των σχολείων.
 
«Διαπιστώνεται, τεκμηριωμένα, πως χρονίζοντα ζητήματα που επιβαρύνουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς δεν προωθούνται προς επίλυση ή συμφωνίες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, συνεχίζουν να μην υλοποιούνται, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο» σύμφωνα με την Κίνηση.
 
«Ως Κίνηση, έχουμε έντονη άποψη πως παρατηρείται στασιμότητα σε μείζονα θέματα καθημερινότητας των σχολείων και για τα οποία η ΠΟΕΔ έχει επανειλημμένα ζητήσει να αντιμετωπιστούν, προς όφελος της Παιδείας» σημειώνει.
 
«Τα πλείστα είναι ζητήματα που εκκρεμούν για σειρά ετών. Καλούμε την επίσημη πλευρά, έστω και την υστάτη, να ενσκήψει στα ζητήματα αυτά, ανεξάρτητα από το όποιο οικονομικό κόστος, αξιοποιώντας το διάστημα που μένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσής τους άμεσα και να έχουμε ομαλό άνοιγμα των σχολείων προς όφελος των μαθητών μας» καταλήγει η Α.Κί.ΔΑ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΜΜ)
 

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Μιανμάρ: Δύο διαδηλωτές νεκροί και τραυματίες κατά την καταστολή από την αστυνομία των διαδηλώσεων
09:04
Θετικά αποτελέσματα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο "Σπούτνικ" κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού
08:59
Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ενθάρρυνε τον εμβολιασμό κατά της COVID-19
08:53
Τίθεται αύριο σε ισχύ η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
07:44
Ιταλία: Σχεδόν 150 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες από μέλη του πληρώματος πλοίου
07:39
Τουρκία-Covid-19: Σχεδόν 9.000 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
07:38
ΗΠΑ: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνιστά την αδειοδότηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
07:31
Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι θάνατοι
07:28
Ιταλία : Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ρωμαϊκό άρμα, σχεδόν άθικτο.
07:23
Σύλληψη 71χρονου για παιδική πορνογραφία
07:14
Βέλγιο: Αρχίζει έρευνες για το Κινεζικό εμβόλιο
07:10
Απαισιόδοξοι οι Τούρκοι για το μέλλον τους
07:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand