Καταθέτει στην Αστυνομία όσα καταγγέλλει ο Φαίδωνος

Στοιχεία για ενδεχόμενα σοβαρά αδικήματα για περιπτώσεις τουρκοκυπριακών περιουσιών, τις οποίες κατέχουν μη δικαιούχοι, καταθέτει από τις τέσσερις το απόγευμα στους ειδικούς ανακριτές, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Περνώντας το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, ο κ. Φαίδωνος δήλωσε ότι θα καταγγείλει περίπου 30 υποθέσεις που αφορούν όλες τις επαρχίες.

Μιλώντας στο Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο παρεχωρούντο για δεκαετίες οι τουρκοκυπριακές περιουσίες, αποτελεί μνημείο σκανδαλώδους διαχείρισης.
Υποστήριξε, επίσης, ότι σε αρκετές περιπτώσεις, το κράτος και οι υπηρεσίες του είχαν γνώση για παράνομες και αξιόποινες πράξεις, αλλά λειτουργούσαν με τη λογική της συγκάλυψης.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην περίπτωση ατόμου, ο πατέρας του οποίου εργάζεται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, που χωρίς να είναι πρόσφυγας, διαχειριζόταν 1.300 σκάλες τουρκοκυπριακής γης, λαμβάνοντας γεωργική επιδότηση 45 ευρώ την σκάλα. Είπε ότι το συγκεκριμένο άτομο διαχειρίζεται σήμερα 680 σκάλες τουρκοκυπριακής γης.
Ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε επίσης ότι εκατοντάδες δικηγόροι στην Πάφο και αλλού, βοηθούν εδώ και δεκαετίες επιχειρηματίες να κατακρατούν παράνομα τουρκοκυπριακές περιουσίες, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες υπενοικιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις, εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως ή ανά μήνα.
Ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών προσφέρει τριετή συμβόλαια ενοικίασης τουρκοκυπριακής γης, τα οποία ανανεώνει με τη λήξη τους.
Οι κάτοχοι των συμβολαίων αυτών, πρόσθεσε, τα υπενοικιάζουν κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον, κατήγγειλε παραποίηση εγγράφων και συγκεκριμένα της χρονολογίας σύναψης ενοικιαστηρίων εγγράφων, με την οποία παραχωρείτο τουρκοκυπριακή γη σε Ελληνοκύπριους.

ΚΟΑΠ: Υποχρέωση επιδότησης όλων
Σε παρέμβασή του, ο επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Τίμης Ευθυμίου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες γίνεται κατάχρηση από ορισμένους όσον αφορά τις επιδοτήσεις.
Διευκρίνισε ότι ο ΚΟΑΠ δεν ζητά ενοικιαστήρια ή τίτλους ιδιοκτησίας για τις επιδοτήσεις.
Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι ο ΚΟΑΠ νομιμοποιείται και έχει υποχρέωση να επιδοτεί όποιον υποβάλει αίτηση.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν αφορά τον Οργανισμό εάν ο αιτητής για επιδότηση, έχει συμβόλαιο ή είναι νόμιμος κάτοχος, εκτός -πρόσθεσε- εάν ο διαχειριστής τουρκοκυπριακών περιουσιών ζητήσει από τον Οργανισμό να μην προχωρήσει σε συγκεκριμένη επιδότηση.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.