Έρχεται σκωτσέζικο απόσπασμα για την Ουνφικύπ

Στα τελικά στάδια της εκπαίδευσής τους βρίσκονται τα μέλη σκωτσέζικου αποσπάσματος, που, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, θα αναλάβουν για ένα εξάμηνο καίριο ρόλο στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα "The Courier", τα μέλη του Royal Scots Dragoon Guards, που έχουν ως επιχειρησιακή βάση την περιοχή Φίφε, βόρεια του Εδιμβούργου, θα ενταχθούν μαζί με άλλους στρατιώτες από τη Βρετανία –περιλαμβανομένων των πεζικάριων από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας (2 Scots)– στην Επιχείρηση TOSCA, από τον Οκτώβριο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.
Θα είναι υπεύθυνοι για τον κεντρικό τομέα της νεκρής ζώνης, που περιλαμβάνει την πόλη της Λευκωσίας και την προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, προστίθεται.
Την περασμένη Τετάρτη, τα μέλη του αποσπάσματος αντάλλαξαν τα γκρι μπερέ με τα μπλε των κυανόκρανων, ενόψει των νέων καθηκόντων που αναλαμβάνουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επίπεδο της έντασης στη νεκρή ζώνη χαρακτηρίζεται ως χαμηλό και τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης περιπολούν συνήθως άοπλα, παρόλα αυτά το σκωτσέζικο απόσπασμα έχει εκπαιδευτεί και για το χείριστο σενάριο, φέροντας πλήρη εξάρτυση σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα.
Για την περιήγηση στη νεκρή ζώνη χωρίς τη βοήθεια συστημάτων πλοήγησης, οι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν, φέροντας εις πέρας αποστολές στο βορειοανατολικό Φίφε, όπως σημειώνεται. Τέλος, αναφέρεται ότι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν και για το ιστορικό της διένεξης στην Κύπρο.
Όπως δήλωσε ο λοχαγός Τζέιμι Γκράχαμ του "2 Scots", οι στρατιώτες θα περιπολούν κατά μήκος της νεκρής ζώνης. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η ζωή συνεχίζεται όσο πιο φυσιολογικά γίνεται και ότι οι κανόνες που έθεσαν τα ΗΕ τηρούνται», πρόσθεσε.
Ο υποδεκανέας Σον Μπράουν ανέφερε ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι σημαντικός, ενώ συμπλήρωσε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της αποστολής είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το Αφγανιστάν και άλλες αποστολές στις οποίες συμμετείχε το Σώμα.
Οι Royal Scots Dragoon Guards μετεγκαταστάθηκαν το 2015 από τη Γερμανία στο Φίφε της Σκωτίας, ενώ το Αρχηγείο τους στεγάζεται στο Κάστρο του Εδιμβούργου.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την δράση του ΟΗΕ στην Κύπρο, το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετούσε στην ειρηνευτική δύναμη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 ανερχόταν συνολικά σε 883 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 276 στρατιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρειο Ιρλανδία. Επιπρόσθετα, το αστυνομικό προσωπικό από διάφορες χώρες ανερχόταν σε 67 άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Σαουδική Αραβία: Χωρίς εμβολιασμό δεν επιτρέπεται προσκύνημα στην Μέκκα
06:54
Τμ. Μετεωρολογίας: «Χαλάει» ξανά ο καιρός
06:49
Γερμανία: 418 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:45
Ισημερινός: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κοντεύουν τους 11.100
06:32
Μεξικό: 1.035 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:27
Βραζιλία: 1.641 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 νέο τραγικό ρεκόρ
06:21
Νικαράγουα: Άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
06:15
Τζο Μπάιντεν: Υπάρχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί
06:09
02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand