Άρχισε απόψε το συνέδριο των αποδήμων

Πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, η τελετή έναρξης των εργασιών του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου καλωσόρισε τους συνέδρους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμος Αδάμου, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β’ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Τέρενς Νικόλαος Κουίκ.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και η Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κα Αντωνία Μιχαηλίδη.
Στην τελετή έναρξης, παρέστησαν Υπουργοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Πρέσβεις ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Λιβαδιών.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο των οργανώσεων των αποδήμων θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, οι απόδημοι θα τύχουν ενημέρωσης από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και Οικονομικών για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και από τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φωτίου για θέματα που τους αφορούν.
Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα απευθύνουν χαιρετισμούς προς τους συνέδρους, με τους οποίους θα ακολουθήσει συζήτηση. Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, και από άλλους κρατικούς και μη φορείς επί ποικίλων θεμάτων. Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Πρέσβεις των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισραήλ και Ελλάδας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:23

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand