Αρχίζουν τη Δευτέρα τα συνέδρια ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ

Οι εργασίες του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και η Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) αρχίζουν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, αύριο Δευτέρα και ολοκληρώνονται στις 24 Αυγούστου.

Την  έναρξη των εργασιών των Συνεδρίων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη Δευτέρα στις 1900.
 
Κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου θα καλωσορίσει τους συνέδρους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο βουλευτής Αδάμος Αδάμου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Νικόλαος Κουϊκ.
 
Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και η Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Αντωνία Σαββίδη.
 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο των οργανώσεων των αποδήμων θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, οι απόδημοι θα τύχουν ενημέρωσης από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και Οικονομικών για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και από τον Επίτροπο Προεδρίας για θέματα που τους αφορούν.
 
Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου, θα απευθύνουν χαιρετισμούς αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Οι σύνεδροι θα τύχουν επίσης ενημέρωσης σε κλειστές συνεδρίες από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη για το θέμα των υδρογονανθράκων και ενεργειακή πολιτική καθώς και από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Θα γίνει επίσης ενημέρωση και από κρατικούς και μη φορείς για διάφορα θέματα.
 
Την Τετάρτη οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από τον Αντυ Μανάτο, Πρόεδρο του Coordinated Effort for the Hellenes για τη συμμαχία Κύπρου με το εβραϊκό λόμπυ καθώς και για θέματα αγνοουμένων από τον κ. Φωτίου και τον Εκπρόσωπο της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ, Νέστορα Νέστορος.
 
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με χαιρετισμούς από τους πρέσβεις των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισραήλ και Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων θα προβούν σε απολογισμό του έργου τους, θα υπάρξει ενημέρωση για την κυβερνητική διαδικτυακή δίοδο ασφάλειας ΑΡΙΑΔΝΗ, θα γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος Γιώργο Δανό με θέμα "Διαστημικές αποστολές, η Κύπρος και ο σημαντικός ρόλος και η εμπλοκή των νέων της ΝΕΠΟΜΑΚ", καθώς και ενημέρωση από το ΡΙΚ για τις δράσεις όσον αφορά τους απόδημους.

Θα γίνει επίσης εκλογή του Κεντρικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής ΠΟΜΑΚ καθώς και εκλογές στην ΠΣΕΚΑ ενώ στο τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα εγκριθούν ψηφίσματα.
 
Μετά το πέρας των εργασιών των Συνεδρίων, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Πέμπτης, 24 Αυγούστου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:24

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Ο Σεπτέμβριος έχει καθοριστεί ως «μήνας Αλτσχάιμερ» για τη διαφώτιση του κοινού
16:23
Δεν είναι εφικτή η επιστροφή στο 1960, σύμφωνα με τον Κ. Οζερσάι
16:16
Εμβολιασμοί 475 ατόμων 86 ετών και άνω και 569 επαγγελματιών υγείας ιδιωτικού τομέα με τρίτη δόση
15:54
Διαφωνία για την τριμερή συνάντηση της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, εκφράζει το ΕΛΑΜ
15:39
Πρόεδρος ΔΗΣΥ: "Δεν αποκλείω κανένα μονοπάτι που θα οδηγεί στην επανένωση"
15:28
Η Κύπρος στην 35η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ψηφιακής Ποιότητας Ζωής 2021
15:15
Οι τράπεζες είναι έτοιμες και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, το συμπέρασμα οnline συνεδρίου
15:06
Τρία θετικά κρούσματα παιδιών από μονάδες δειγματοληψίας που επισκέφθηκαν σχολεία
14:59
Μόνη λύση η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο Ιζέτ Ιζτζιάν
14:49
Ρωσία: Αγνοείται αεροσκάφος με 6 επιβαίνοντες - Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
14:39
ΥΠΟΙΚ: Ύψιστης σημασίας η αύξηση της αποδοτικότητας του Τμήματος Φορολογίας
14:36
Εγκρίθηκε το κοινό αίτημα, στις επτά η σέντρα στο Ομόνοια-Πάφος FC
14:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand