Ποσό €75.000 για Παγκύπριο Σχέδιο Στείρωσης Αδέσποτων Ζώων ενέκρινε το Υπουργικό

Το υπουργικό συμβούλιο , στη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Σχεδίου Στείρωσης Αδέσποτων Ζώων κατά €75.000.

Στόχος του προγράμματος είναι η ρύθμιση του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων και γάτων και η οριστική επίλυση του προβλήματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου θα ανέλθει στις €125.000. Πέραν τούτου, η Κυβέρνηση, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει στη υποβολή πρότασης νόμου για τη δημιουργία Υπηρεσίας/Φορέα για την Ευημερία των Ζώων.
Την πρόταση επεξεργάζεται το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Επίτροπο Εθελοντισμού, την Επίτροπο Περιβάλλοντος, τον σύμβουλο του Υπουργού Γεωργίας για θέματα ευημερίας των ζώων και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Στόχος είναι επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που προκύπτουν από την πολυδιάσπαση νομοθεσιών και αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών καθώς και της αδυναμίας εφαρμογής των σχετικών Νόμων. Σε αυτή τη διαδικασία σημαντική συμβολή και συμμετοχή θα έχουν όλες οι φιλοζωικές – Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προχωρεί στον σχεδιασμό για την υλοποίηση της Αστυνομίας για τα ζώα.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε λεπτομερή παρουσίαση της ολοκληρωμένης πολιτικής του στα θέματα της ευημερίας των ζώων, η οποία θα επιλύσει αποτελεσματικά όλα τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν στην ευημερία των ζώων.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:44

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το Τουρνουά της Μαγιόρκα
20:40
Ολοκλήρωση εργασιών Συνόδου Αρχηγών Κρατών Κοινοπολιτείας στη Ρουάντα - Στο τραπέζι και οι τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο
20:30
Πούτιν σε Λουκασένκο: Η Ρωσία θα προμηθεύσει τη Λευκορωσία με πυραυλικά συστήματα Ισκάντερ
19:45
Θα στηρίξει πρόταση νόμου για να περιληφθεί στο Σύνταγμα το δικαίωμα στην άμβλωση η πρωθυπουργός της Γαλλίας
19:36
Οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία έχουν καταλάβει πλήρως τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σεβεροντονέτσκ
19:08
Επίθεση εναντίον της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας εξαπέλυσε, σήμερα, η ηγεσία της ΕΤΥΚ
18:39
Ευχαριστίες Τατάρ προς Τουρκία για την απόφασή της να αποστείλει δενδρύλλια για αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν
17:57
Άνθρωποι και μηχανές δοκιμάζονται στην Κένυα
17:52
Προβληματισμό για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
17:37
Τουρκία: Προς επιβολή θανατικής ποινής σε όσους προκαλούν δασικές πυρκαγιές
17:03
Επικοινωνία Γ.Στόλτενμπεργκ-Τ.Ερντογάν για το ζήτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας
16:40
Έλληνα πολίτη με όνομα Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνέλαβε η ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας - Άρνηση από ελληνικές διπλωματικές πηγές
16:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand