Υπ.Ενέργειας:2018 τρυπάνι για την ΕχχοnMobil

Όλα βαίνουν καλώς με τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονησίφορος», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος σημείωσε ότι η ExxonMobil αναμένεται να αρχίσει εργασίες το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος και απαντώντας σε ερωτήσεις ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «ήδη η ΕΝΙ προχωρά και ζητά αδειοδοτήσεις για τρεις διαφορετικούς στόχους και πρόθεσή της είναι να αποφασίσει σε ποιους θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, αφού θα έχουμε τα αποτελέσματα του ‘Ονησίφορου’ και αξιολογηθούν».

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι η ΕΝΙ έχει ζητήσει άδειες για τα τεμάχια 3, 6 και 8 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για τη γεώτρηση στον «Ονισήφορο», σημείωσε ότι «προχωρά κανονικά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, μπορεί να είμαστε ελαφρώς πιο μπροστά, χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα και αναμένουμε ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα όπως προβλέψαμε, δηλαδή στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου».

«Το πότε θα ανακοινωθούν, αυτό θα το αποφασίσουμε με την εταιρεία», είπε ο κ. Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι «όλα βαίνουν καλώς».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για τα αποτελέσματα της γεώτρησης, είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι να φτάσει το γεωτρύπανο στον ταμιευτήρα για να δούμε κατ` αρχάς αν υπάρχει φυσικό αέριο και στη συνέχεια, αν υπάρχει, να δούμε σε ποιες ποσότητες».

Ερωτηθείς αν έχει ξεκινήσει και η ExxonMobil τους σχεδιασμούς της και αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της γεώτρησης που θα κάνει, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «έχουν ξεκινήσει τους προγραμματισμούς τους».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι για (έναρξη) το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Από κει και πέρα η κοινοπραξία προγραμματίζει εκδήλωση στην Κύπρο εντός Σεπτεμβρίου όπου ενδεχομένως να ειπωθούν περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο κ. Λακκοτρύπης.


Τουρισμός
-------------------

Σε δηλώσεις για θέματα τουρισμού και συγκεκριμένα για απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις εγκαταλελειμμένες τουριστικές μονάδες, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι όσοι προχωρήσουν στην κατεδάφιση αυτών των μονάδων εντός 12 μηνών από την ημερομηνία της απόφασης, και εντός των επόμενων πέντε ετών προχωρήσουν στο να πάρουν όλες τις απαραίτητες άδειες για ανέγερση νέας μονάδας που συνάδει με την περιοχή, τότε θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον συντελεστή τους όπως ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή».

«Αυτό είναι ένα μέτρο που είχαν ζητήσει σχεδόν όλες οι επαρχίες που επισκεφθήκαμε για να αφαιρεθούν από τις περιοχές μονάδες που ήταν εγκαταλελειμμένες και προκαλούν ασχήμια στην περιοχή», είπε ο Υπουργός Ενέργειας και Τουρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.