Σιγκαπούρη: Μπίρα με προβιοτικά και υγεία

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, φαίνεται ότι σκέφτηκαν ερευνητές στη Σιγκαπούρη και σχεδίασαν μια μπίρα πλούσια σε προβιοτικά βακτήρια, με στόχο να βελτιώσουν την γαστρεντερική υγεία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.



Η 23χρονη ερευνήτρα Αλτσιν Τσαν πειραματίστηκε για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχει τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

«Ο λυκίσκος είναι το βασικό συστατικό της μπίρας που εξοντώνει τα προβιοτικά βακτήρια, άρα έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο τα προβιοτικά να επιβιώνουν του λυκίσκου», εξηγεί η ερευνήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Και προσθέτει πως η μπίρα είναι τόσο δημοφιλές ποτό που πιστεύει ότι το προϊόν της θα βρει πολλούς καταναλωτές πρόθυμους να την δοκιμάσουν. Εξάλλου, όπως λέει, το ίδιο συνέβη με το γιαουρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με προβιοτικά και έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως.

Η χλωμή αφρώδης μπίρα που σχεδίασε έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλου paracasei L26.

Αν και τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μεταξύ άλλων, ο επιβλέπων καθηγητής Λιου Σαο Κουαν σπεύδει να τονίσει ότι «η μπίρα ειναι απλώς ένα νέο 'όχημα' για την παροχή προβιοτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του καταναλωτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νεαρή ερευνήτρια πριν καταλήξει στην μπίρα είχε πειραματιστεί με καφέ και κρασιά από λίτσι και φρούτα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Κι ενώ η νέα μπίρα με προβιοτικά θα αργήσει να διατεθεί σε ευρεία κατανάλωση, καθώς θα πρέπει να πατενταριστεί και να αποκτήσει όνομα, η Μελίσσα Μακ ιδρύτρια μιας ομάδας που εργάζεται πάνω στην παραγωγή τροφίμων και αναψυκτικών που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν προβιοτικά δηλώνει ενθουσιασμένη.

««Είναι εξαιρετικά άτοπο να σκεφτούμε τη μπίρα ως κάτι καλό από άποψη διατροφής. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολύ συναρπαστικό νέο προϊόν», τονίζει.

Μαίρη Μπιμπή

Πηγή:health.in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:46

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.