Νέα πρόταση για ανάπλαση Τσερίου

Νέα πρόταση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου, με τρεις παραχωρήσεις σε σχέση με την αρχική της θέση, θα φέρει η Κυβέρνηση ενώπιον του Δήμου Στροβόλου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.


 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχαράλαμπους είπε ότι μετά τις πολλές συναντήσεις εντός Ιουλίου μεταξύ του Δήμου Στροβόλου και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, την Πολεοδομία και τα Δημόσια Έργα, με την τελευταία να γίνεται στις 25 Ιουλίου με τον Υπουργό Μεταφορών και την ομάδα του, η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει μία νέα πρόταση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
 
Η νέα κυβερνητική πρόταση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου, θα αναφέρεται σε περιορισμό, και εκεί που είναι άκρως απαραίτητο, της κτιστής νησίδας στη μέση της Λεωφόρου, η οποία υπολογίζεται να καλύψει περίπου το μισό μήκος του όλου έργου.
 
Είπε ακόμη ότι «είναι πρόθυμοι να μας απαλλοτριώσουν ένα κομμάτι γης επί της Λεωφόρου για να δημιουργηθεί επιπλέον μεγάλος χώρος στάθμευσης», πέρα των προβλεπόμενων από το υφιστάμενο σχέδιο 240 χώρων στάθμευσης ένθεν και ένθεν της Λεωφόρου, ενώ "μπορούν να εξετάσουν και το ενδεχόμενο δημιουργίας ποδηλατοδρόμου".
 
Αυτές είναι οι τρεις παραχωρήσεις που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση, υπογράμμισε.
 
Ανέφερε επίσης ότι θα τοποθετηθούν φώτα τροχαίας στις επτά δεξιόστροφες κινήσεις που υπάρχουν εντός της Λεωφόρου.
 
Ωστόσο, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι η Κυβέρνηση διατηρεί την θέση της για τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο να κατεβαίνουν προς Στρόβολο και μία να ανεβαίνει προς Τσέρι.
 
Από την αρχική πρόταση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου, η συγκεκριμένη πρόταση είναι «σαφώς βελτιωμένη».
 
Ανέφερε επίσης ακόμη ότι το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισαν να αναμένουν την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Μεταφορών για να εξεταστεί και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα είναι σε επαφή επί του προκειμένου και κατά την περίοδο του Αυγούστου.
 
Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση θα επιφέρουν ολιγόμηνη, μόνο, καθυστέρηση στην έναρξη του όλου έργου, σε σύγκριση με την ολιγόχρονη καθυστέρηση που θα επέφεραν οι αλλαγές που ζητούμε εμείς.  
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου υπενθύμισε ότι το όλο έργο είναι πολεοδομικό κάτι που σημαίνει ότι τα 4/5 του κόστους του έργου τα αναλαμβάνει η Κυβέρνηση και μόνο το 1/5 του κόστους αναλαμβάνει ο δημότης.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:46

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουλίου
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών
18:28
Άγνωστα μικρόβια παγιδευμένα σε παγετώνες που λιώνουν, μπορεί να πυροδοτήσουν νέες πανδημίες
17:57
Μοναστηράκι: Εκκενώνεται ο σταθμός του μετρό μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
17:27
Χιλιάδες άνθρωποι στο Σίδνεϊ καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
17:00
Ελλάδα Κορονοϊός: 26 θάνατοι, 98 διασωληνωμένοι, 11.629 νέα κρούσματα
16:37
Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Έρογλου, δεν διατρέχει κίνδυνο
16:18
Χρέος μας η εθνική ενότητα, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
16:03
Υπό ρωσική επιρροή το Λουχάνσκ, λέει η Μόσχα
15:45
Πτώση λεωφορείου σε φαράγγι στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 19 νεκροί
15:04
Για τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση ο δρόμος της εθνικής ευθύνης αποτελεί τη μόνη επιλογή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας
14:35
Οι ελπίδες μας διαψεύσθηκαν οικτρά, λέει η Ένωση Καταναλωτών για το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Προεδρικό
14:12
Ξαφνική ασθένεια Ερντογάν: Κοινό κρυολόγημα λέει βουλευτής του – Φήμες για πάρεση (Βίντεο)
13:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand