Νέα πρόταση για ανάπλαση Τσερίου

Νέα πρόταση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου, με τρεις παραχωρήσεις σε σχέση με την αρχική της θέση, θα φέρει η Κυβέρνηση ενώπιον του Δήμου Στροβόλου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.


 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχαράλαμπους είπε ότι μετά τις πολλές συναντήσεις εντός Ιουλίου μεταξύ του Δήμου Στροβόλου και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, την Πολεοδομία και τα Δημόσια Έργα, με την τελευταία να γίνεται στις 25 Ιουλίου με τον Υπουργό Μεταφορών και την ομάδα του, η Κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει μία νέα πρόταση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
 
Η νέα κυβερνητική πρόταση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου, θα αναφέρεται σε περιορισμό, και εκεί που είναι άκρως απαραίτητο, της κτιστής νησίδας στη μέση της Λεωφόρου, η οποία υπολογίζεται να καλύψει περίπου το μισό μήκος του όλου έργου.
 
Είπε ακόμη ότι «είναι πρόθυμοι να μας απαλλοτριώσουν ένα κομμάτι γης επί της Λεωφόρου για να δημιουργηθεί επιπλέον μεγάλος χώρος στάθμευσης», πέρα των προβλεπόμενων από το υφιστάμενο σχέδιο 240 χώρων στάθμευσης ένθεν και ένθεν της Λεωφόρου, ενώ "μπορούν να εξετάσουν και το ενδεχόμενο δημιουργίας ποδηλατοδρόμου".
 
Αυτές είναι οι τρεις παραχωρήσεις που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση, υπογράμμισε.
 
Ανέφερε επίσης ότι θα τοποθετηθούν φώτα τροχαίας στις επτά δεξιόστροφες κινήσεις που υπάρχουν εντός της Λεωφόρου.
 
Ωστόσο, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι η Κυβέρνηση διατηρεί την θέση της για τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο να κατεβαίνουν προς Στρόβολο και μία να ανεβαίνει προς Τσέρι.
 
Από την αρχική πρόταση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου, η συγκεκριμένη πρόταση είναι «σαφώς βελτιωμένη».
 
Ανέφερε επίσης ακόμη ότι το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισαν να αναμένουν την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Μεταφορών για να εξεταστεί και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα είναι σε επαφή επί του προκειμένου και κατά την περίοδο του Αυγούστου.
 
Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι αλλαγές που προτείνει η Κυβέρνηση θα επιφέρουν ολιγόμηνη, μόνο, καθυστέρηση στην έναρξη του όλου έργου, σε σύγκριση με την ολιγόχρονη καθυστέρηση που θα επέφεραν οι αλλαγές που ζητούμε εμείς.  
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου υπενθύμισε ότι το όλο έργο είναι πολεοδομικό κάτι που σημαίνει ότι τα 4/5 του κόστους του έργου τα αναλαμβάνει η Κυβέρνηση και μόνο το 1/5 του κόστους αναλαμβάνει ο δημότης.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:46

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις εκτελέσεις άοπλων Αρμενίων από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν
13:32
Κ. Κούσιος: Ανασχεδιασμός του συνταξιοδοτικού για απάλειψη της αδικίας εις βάρος των εργαζομένων που αφυπηρετήσουν στο 63ο έτος.
13:31
Ευαγόρας Ταμπούρης: Εντός της ημέρας αναμένεται απόφαση για ενισχυτική/5η δόση εμβολίου κατά COVID-19
13:25
Παράνομη χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Τουρκία και το λιβυκό κοινοβούλιο
13:16
Νόμπελ Φυσικής 2022: Απονέμεται σε τρεις επιστήμονες για τα πρωτοποριακά τους πειράματα κβαντικής φυσικής
13:10
ΠΑΣΠ : «Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα»
13:09
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καμία σημασία ή αξία δεν έχουν οι δηλώσεις της Ελλάδας για το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
12:54
ΑΠΟΕΛ : Η παρακάμερα με ΑΕΛ
12:39
Έφυγε από τη ζωή ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Πολύβιος Νικολάου
12:20
Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδου του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ο Σταύρος Μιχαήλ
12:19
ΑΠΟΛΛΩΝ : "Θεωρούμε ότι η ομάδα μας τυγχάνει εχθρικής αντιμετώπισης"
12:12
Κ. Μητσοτάκης: "Τα σύνορα μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο"
12:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand