Μάρτιο του 2019 τερματίζεται η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών ΕΕ και Βρετανίας

Η ελεύθερη μετακίνηση ατόμων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2019 με την αποχώρηση της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέϊ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε καθορίσει κάποιες λεπτομέρειες, περιλαμβανομένων των προτάσεων για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων
πολιτών μετά το Brexit.
Αλλα στοιχεία για το σύστημα μετανάστευσης μετά την έξοδο, είπε ο εκπρόσωπος της Μέϊ, πρέπει να εισαχθούν εν ευθέτω χρόνω, συνεπώς θα ήταν λάθος να εικάζεται για το πώς μπορεί να είναι αυτά ή να αφήνεται να εννοηθεί ότι η ελεύθερη μετακίνηση θα συνεχιστεί ως έχει.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά το Brexit.

Την ίδια ώρα ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η Βρετανία δεν προτίθεται να μειώσει τους φόρους πολύ κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο μετά το Brexit και πιθανότατα θα διατηρήσει ένα σαφώς ευρωπαϊκό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο.
Ο Χάμοντ είχε αφήσει να εννοηθεί τον Ιανουάριο, ότι το Λονδίνο ίσως χρειαστεί να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας για να παραμείνει ανταγωνιστική
στην περίπτωση που με την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχει εξασφαλίσει μιά συμφωνία για την πρόσβαση στην αγορά.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ένωση πριν από το δημοψήφισμα και θεωρείται υπέρμαχος ενός σχετικά ήπιου Brexit, στάση η οποία, κάποιες φορές, τον έφερε αντιμέτωπο με συναδέλφους του που επιθυμούν μιά πιο ξεκάθαρη έξοδο.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:46

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
​Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζήτησαν Ζοζέπ Μπορέλ και ΓΓ του ΟΗΕ
11:08
Πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό με αίτημα την κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις
10:44
OKYΠΥ: Τα τελευταία τρία 24ωρα γίνονται περισσότερες εισαγωγές ασθενών από τα εξιτήρια
10:39
Ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για εκτόξευση ρουκέτας
10:09
Λοττίδου: Bασικοί πυλώνες της εγκληματικής αμέλειας εναντίον του Στυλιανού οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και η Αστυνομία
09:45
Καταγγέλθηκαν 147 πολίτες και ένα υποστατικό για παράβαση των μέτρων για τον Covid- 19
09:10
Μπράβο στον Τσαβούσογλου για τις απαντήσεις στον Δένδια, είπε ο Τατάρ
08:41
Το Συμβούλιο Ασφαλείας υποστηρίζει ομόφωνα την πρόοδο της Λιβύης
08:31
CIA: Σχεδίασε τη δολοφονία του Ραούλ Κάστρο το 1960, αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα
08:10
Τα σημεία για rapid test το Σάββατο 17 Απριλίου
07:41
Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac 67% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου συμπτωματικής μόλυνσης, 80% έναντι του ενδεχομένου θανάτου
07:24
Ισπανία:Η Μαδρίτη ενδέχεται να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών - Εκτός αν παραλάβει περισσότερα εμβόλια
06:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand