Αντιπαράθεση κυβέρνησης ΑΚΕΛ

H κυβέρνηση κάνει λόγο σε συνεχιζόμενη τακτική του ΑΚΕΛ, με εμφανέστατες  προεκλογικές σκοπιμότητες, που κινδυνεύει να οδηγήσει και πάλι στο συμπέρασμα από τρίτους ότι τάχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολουθεί πολιτική πρόταξης στο Κυπριακό, όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αυτή η τακτική του ΑΚΕΛ είναι που εγκυμονεί κινδύνους, αναφέρει  σε γραπτή δήλωση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας
Παπαδόπουλος.
Χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει ότι η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε σε στήριξη από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση  ακόμα και από τη Βρετανία της θέσης για τερματισμό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα της λύσης, στη δραστική μείωση των κατοχικών στρατευμάτων και στην πλήρη αποχώρησή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και ότι μοναδικό θέμα συζήτησης παρέμεινε το κατά πόσο θα υπήρχε ρήτρα αποχώρησης ή αναθεώρησης για τους στρατιώτες της ΤΟΥΡΔΥΚ.
Δηλαδή, προσθέτει, όσα περιλάμβανε το πλαίσιο Γκουτέρες.
Δεν αντιλαμβανόμαστε, αναφέρει ο κύριος Παπαδόπουλος, πού διαφωνεί το ΑΚΕΛ  αλλά και τί διαφορετικό εισηγείται, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν και η Τουρκία είναι έτοιμη να αποδεχθεί το πλαίσιο Γκουτέρες.
Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι οι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό εγκυμονούν κινδύνους για νέα τετελεσμένα και καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια για λύση στη βάση αρχών και του συμφωνημένου πλαισίου.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, η ετοιμότητα που εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, θέτοντας ως προϋπόθεση τον τερματισμό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων καθώς και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, παραπέμπει στην πολιτική της πρόταξης και ως εκ τούτου δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας.
Αντί της πρόταξης, προσθέτει το ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη στήριξη από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και από τη Βρετανία για τερματισμό των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα της λύσης και  δραστική μείωση των κατοχικών στρατευμάτων και πλήρη αποχώρησή τους μέσα σε δύο χρόνια.
Μοναδικό θέμα συζήτησης προστίθεται, θα είναι κατά πόσο θα υπήρχε ρήτρα αποχώρησης ή αναθεώρησης για τους 650 στρατιώτες  της ΤΟΥΡΔΥΚ.
Θα μπορούσε, καταλήγει το ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος να αξιοποιήσει το πλαίσιο Γκουτέρες, που περιλαμβάνει τα πιο πάνω και επί της ουσίας δεν διαφέρουν από όσα ο ίδιος ζητεί τώρα.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:47

Τελευταιες Ειδησεις

11 Απριλίου
Η Ομόνοια νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στην κορυφή
21:40
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε το δημόσιο χρέος της Κύπρου
21:21
Η ΑΕΛ πήρε το πολύτιμο τρίποντο στο ΑΕΚ Αρένα
21:09
Νίκη με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-1 την Τότεναμ
20:40
Ανακοινώθηκαν 440 περιστατικά COVID την Κυριακή, 225 ασθενείς σε νοσοκομεία
20:40
Β' Κατηγορία: Η Αγία Νάπα νίκησε με 2-1 την Ομόνοια Ψευδά και διατήρησε επαφή με την κορυφή
20:27
Αναρτώνται αύριο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, η ύλη των παγκυπρίων εξετάσεων
20:09
Κλινικές "Pfizer" για αντιικό σκεύασμα κατά του κορωνοϊού σε μορφή χαπιού
19:37
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού
19:03
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ επισκέπτεται το Ισραήλ
18:45
Ελλάδα: 1.718 νέα κρούσματα, 780 διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι
17:57
Οργή εξέφρασε το Κρεμλίνο για τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογαν ότι τάσσεται υπέρ της επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand