Συμφωνίας εκπαίδευσης Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας υπέγραψαν, σήμερα, στην Αθήνα, δύο Πρωτόκολλα Συνεργασίας που αφορούν στη συνεργασία των Αστυνομικών Ακαδημιών και των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών σε θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των μελών τους.Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της τελετής υπογραφής, ο κ. Νικολάου ανέφερε:

«Με την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων που υπογράψαμε, σήμερα – για τη συνεργασία των Αστυνομικών Ακαδημιών μας και των Πυροσβεστικών μας Σωμάτων σε θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των μελών – θεσμοθετείται η συνεργασία στον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρουμε στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση που αισθάνομαι από τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού και των Ελληνικών Αρχών στο αίτημά μου για συνομολόγηση των εγγράφων αυτών. Εκφράζω, επίσης, τις ευχαριστίες της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την Ελληνική Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τη στενότατη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς.

Από σήμερα, αναβαθμίζεται η συνεργασία μας σε τομείς όπως είναι οι απαιτήσεις σύγχρονης διοίκησης σωμάτων ασφαλείας και εμπλουτίζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης και διά βίου μάθησης των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα ενισχύσουν τις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις του προσωπικού, θα συντείνουν στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφάλειας. Μέσα από θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές, θα διευρύνονται οι εμπειρίες των μελών από την αλληλεπίδραση με συναδέλφους από την Ελλάδα.

Οι Πυροσβέστες μας, μέσω των προγραμμάτων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Ελληνικού Σώματος θα τυγχάνουν εκπαίδευσης αντιμετώπισης κρίσεων, κατάσβεσης πυρκαγιών σε ευαίσθητες υποδομές που απαιτούν ειδικό χειρισμό και θα υποβοηθούνται στον τομέα έρευνας και μελέτης σε θέματα διοίκησης και επιτελικού σχεδιασμού.

Η ευκαιρία επιμόρφωσης θα προσφέρεται σε ικανά στελέχη ώστε στη συνέχεια, να ανατροφοδοτούν τις γνώσεις στα υπόλοιπα στελέχη, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας».

Ευχαριστώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των προσεχών προγραμμάτων εκπαίδευσης μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι το όφελος από τη συμμετοχή μελών των σωμάτων ασφαλείας της Κύπρου θα είναι μεγάλο, εξαιτίας της γνώσης και των εμπειριών που θα αποκτούν μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με Έλληνες συναδέλφους τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα θα καθορίζονται κάθε χρόνο εκ των προτέρων, ενώ ταυτόχρονα καθορίζονται κριτήρια επιλογής συμμετεχόντων, ώστε η ευκαιρία να προσφέρεται σε ικανά στελέχη που θα μπορούν να ανατροφοδοτήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στα υπόλοιπα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Νοεμβρίου
Δεύτερη ήττα για την Εθνική
20:25
Δύο θάνατοι και 337 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:54
Πρόβλημα με το VAR στο Τσίρειο, θα αρχίσει στις 19:30 το ΑΕΛ-ΑΕΚ
18:27
Ελλάδα-κορονοϊός: 3.823 νέα κρούσματα και 96 θάνατοι – Στους 647 οι διασωληνωμένοι
17:45
ΟΦΗ - Ιωνικός 2-1 στο 90' με Λάμπρου
17:27
Ύποπτο κρούσμα της Όμικρον στο Τιρόλο, η νέα παραλλαγή πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία λένε οι αρχές
17:20
Σεντ Ετιέν - Παρί Σεν Ζερμέν 1-3 με ανατροπή και σοκαριστικό τραυματισμό για Νεϊμάρ
17:18
"Μίλησε" η κλάση του Βαλμπουενά, Ολυμπιακός-Βόλος 2-1 στο 90+1
17:04
Θετική απάντηση Υπ. Παιδείας στο αίτημα των οργανωμένων γονέων δημοτικής για διενέργεια rapid test και εκτός των σχολείων
16:54
4άρα και ξανά κορυφή για την ΕΝΠ, νίκες επίσης για Αγ.Νάπα και Αναγέννηση
16:31
Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζητά από «φίλες χώρες» να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος
16:19
Ομόνοια : Βίντεο από το ταξίδι στο Μπακού
16:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand