Εντοπίστηκε το σκάφος του δυστυχήματος στην Πάφο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχιζόνται οι ερευνες της αστυνομίας προκειμενου να εξακριβωθούν  οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό θαλάσσιο ατύχημα στην περιοχή Λουτρα της Αφροδίτης στον Ακαμα .

Πριν από λίγο εντοπιστηκε το μοιραιο σκάφος   7 ναυτικά ναυτικά μίλια  ανοικτα της Πόλης Χρυσοχους  και το οποίο ρημουλκειται αυτή την ωρα από τη λιμενική αστυνομία στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσι. Συμφωνα με τον υπευθυνο του ΤΑΕ Παφου Μιχάλη Ιωάννου αναμένεται να αρχίσει πληρης ερευνα στο ταχυπλόο προκειμενου να δοθουν απαντήσεις για το πώς ακριβως εχει συμβει η προσκρουση του  στα βραχια και εάν η περιοχή στην οποίαν έπλεε ηταν η επιτρεπομενη για θαλασσια σκαφη. Το  θαλασσιο αυτό δυστυχημα χαρακτηριζεται από την αστυνομια ως ένα από τα σοβαροτερα που έχουν συμβει το τελευταίο χρόνο .
Το Ταχύπλοο σκάφος με χειριστή το Μηνά Ιωάννου , 50 χρονών , από το Νέο Χωριό προσέκρουσε σε βράχια στη περιοχή Πλατζίν με αποτελεσμα στη συνεχεια να βυθιστεί . Στο μοιραίο σκάφος είχαν επιβιβαστεί ζεύγος Κινεζων με τα δυο ανηλικα παιδιά τους ηλικιας 10 και 11 ετων  και η 32χρόνη φίλη τους επίσης από την Κινα η οποια διεμενε στη Λεμεσό ,  προκειμενου να κάνουν βόλτα μέχρι την  περιοχή της γαλαζιας λίμνης , Blue Lagoon . Η θαλασσια βόλτα  είχε όμως τραγική καταληξη για την άτυχη 32χρόνη η οποία από την  βιαιη πρόσκρουση  έχασε τη ζωή της  . Με σοβαρά καταγματα οδηγηθηκαν στο Γενικό Νοσοκομειο Λευκωσίας ο χειριστής του σκάφους και ο πατερας  της τετραμελους οικογενειας Κινεζων με την κόρη του . Η κατάσταση της υγείας της μητερας και του άλλου παιδιου οι οποιοι νοσηλευονται στο Νοσοκομειου Παφου δεν εμπνεει καμία ανησυχία, συμφωνα με τους θεραποντες ιατρούς.

Το δυστύχημα συνέβη  γυρω στις 8 χθες βράδυ και έγινε αντιληπτο λίγο αργότερα από διερχομενο χειριστή ταχυπλοου σκάφους ο οποιος ενημερωσε την αστυνομια. Οι  έξι επιβαίνοντες στο σκάφος μεταφέρθηκαν με άκατο της Λιμενικής  στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Πόλης για παροχή βοήθειας. Το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν ακαριαιος , ενώ τα άλλα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο Πάφου.
Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο ελληνοκύπριος χειριστής του σκάφους, το κοριτσάκι και ο κινέζος πατέρας των δύο παιδιών ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η μητέρα και το αγόρι φέρουν ελαφρότερα τραύματα και κρατήθηκαν στην Πάφο για νοσηλεία. Η καταταση της υγείας τους δεν εμπνεει ανησυχία.

Γράφει:ΟΛΓΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:51

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.