ΚΕ: Παραγωγική η συζήτηση στο Εθνικό, προχωρεί κανονικά ο προγραμματισμός σε σχέση με το οικόπεδο 11

Την ικανοποίηση του Προέδρου Αναστασιάδη για το γεγονός ότι ξεκίνησε στο Εθνικό Συμβούλιο μια παραγωγική συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μετέφερε ο ΚΕ Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωσης της συνεδρίασης που κράτησε 4 ώρες, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα συνεχιστεί και αύριο (δέκα το πρωί) εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα χρειαστούν και άλλες συναντήσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση».
Στη σημερινή συζήτηση τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ λόγω χρόνου και θα το πράξει αύριο.
Οι αρχηγοί των κομμάτων αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.Ο ΚΕ ερωτηθείς πως βλέπει η Κυβέρνηση να προχωρεί η διαδικασία και κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις για νέο παράθυρο ευκαιρίας τον Σεπτέμβριο συνέστησε υπομονή.«Να αναμένουμε την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης σε επίπεδο Εθνικού, από πλευράς κυβέρνησης εκφράζω την ετοιμότητά μας, όμως αποδείχθηκε εξάλλου και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση πώς ο ΠτΔ θα αξιοποιήσει τις προτάσεις των κομμάτων, ανέφερε ότι γίνεται ένας πολύ παραγωγικός διάλογος και  στο τέλος της συζήτησης θα δούμε πως αξιοποιούνται όλα αυτά τα δεδομένα και σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση.
«Γίνεται συζήτηση με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές απόψεις ή εκτιμήσεις, αλλά εκείνο που αν θέλετε κυριαρχεί είναι αυτό που σας είπα, περί παραγωγικού διαλόγου», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.Ερωτηθείς αν τα κόμματα κατέθεσαν νέες προτάσεις είπε πως θα πρέπει να αναμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση. «Όπως είδατε οι αρχηγοί των κομμάτων δεν προέβησαν σε δηλώσεις , να αναμένουμε την ολοκλήρωση και ακολούθως θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα», ανέφερε.

Για την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ αύριο στο Εθνικό ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας για τα μετέπειτα βήματα και ειδικότερα ,αν όχι αποκλειστικά, αφορά τις προσεγγίσεις στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.«Αντιλαμβάνεστε ότι η ελληνική κυβέρνηση και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο μέσα και από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και του Έλληνα ΥΠΕΞ, δεν εμπλέκεται στα κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού», ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ο ΚΕ ανέφερε πως όταν προκύψει ανάγκη για να γίνουν δηλώσεις που αφορούν το θέμα της γεώτρησης, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
«Εκείνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι η υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 προχωρεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γαλλίδα ΥΠΑΜ θα επισκεφθεί το τεμάχιο 11, ο ΚΕ είπε πως δεν υπάρχει μια τέτοια διευθέτηση σε σχέση με το πρόγραμμα της.Διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά, κληθείς να πει αν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στις τουρκικές κινήσεις, ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών μας και ο προγραμματισμός που έχει γίνει σε σχέση με το τεμάχιο 11 προχωρούν κανονικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές: Η Ενιαία Ρωσία προηγείται με ποσοστό 38,57%, στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 25,17%
21:27
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
20:48
Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου- Δρύμου
20:28
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
94 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Κυριακή, κανένας θάνατος
19:24
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand