Διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Το Κυπριακό είναι αντικείμενο πολλών διαβουλεύσεων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αυτό το διήμερο, ενόψει και της αυριανής ενημέρωσης των μελών του Σ.Α. από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του του διεθνούς οργανισμού για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε και την ειδική του αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ωστόσο θα έχουν και σήμερα την ευκαιρία να ακούσουν προσωπικά από τον ίδιο τον Αντόνιο Γκουτέρες τις εκτιμήσεις του για τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού και να ανταλλάξουν απόψεις για τα επόμενα βήματα, στο καθιερωμένο μηνιαίο γεύμα μαζί του.
 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη θα έχει συναντήσεις με μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους αντιπροσώπους των τριών εγγυητριών δυνάμεων.
 
Επαφές πραγματοποιεί και η Ελίζαμπεθ Σαπέχαρ, η οποία την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Κύπριο μόνιμο αντιπρόσωπο, πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου. Το κλίμα που μετέφερε είναι το ίδιο με την έκθεση και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα, ότι είναι περίοδος προβληματισμού τόσο για τα εμπλεκόμενα μέρη, όσο και τον ΓΓ, ο οποίος θα έχει διάφορες διαβουλεύσεις με τις πλευρές και το Σ.Α. πριν το επόμενο βήμα.
 
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, που ήδη ξεκίνησε τις επαφές με μόνιμα του Σ.Α. και τη Γραμματεία, τόσο για να τους ενημερώσει για το Κραν Μοντάνα, όσο και ενόψει των διεργασιών για το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Το βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος αναμένεται να παρουσιαστεί είτε σήμερα το απόγευμα ή αύριο μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης του Σ.Α. από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Την Τετάρτη ο κ. Μαυρογιάννης θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, για επαφές με αξιωματούχους  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ηγετικά μέλη του Κογκρέσου και δεξαμενές σκέψεις, ενώ θα συναντηθεί και με ηγετικούς παράγοντες της Ομογένειας που θα έχουν συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 43η επέτειο της τουρκικής εισβολής. Όπως είπε χθες ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, έχει ζητηθεί μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.