ΥΠΟΙΚ: Επιδιώκουμε λύση του 21ου αιώνα και όχι βγαλμένη από το θλιβερό παρελθόν

Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο στην δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που θα διασφάλιζε συνθήκες ευημερίας, ασφάλειας και προοπτικής για τους κατοίκους του, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η λύση θα πρέπει να είναι λύση του 21ου αιώνα και όχι λύση βγαλμένη από το θλιβερό παρελθόν. 

Μιλώντας στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο στο μνημόσυνο που τέλεσε η πολιτεία για τα θύματα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μέσα από την πρόσφατη μεγάλη προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου έχει επιβεβαιωθεί ότι τα βαρίδια του παρελθόντος εξακολουθούν να καθορίζουν το μέλλον του τόπου. Ούτε η μεγάλη διεθνής κινητοποίηση, συμπλήρωσε, ούτε και η ειλικρινής στάση της Κύπρου και της Ελλάδας δεν επαρκούν για την δημιουργία μιας νέας προοπτικής εάν δεν συνοδεύονται από μια εξίσου ειλικρινή στάση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ούτε η δογματική και στείρα άρνηση, ούτε όμως η υπεραπλούστευση και η ωραιοποίηση, αποτελούν υπεύθυνες και αξιόπιστες προσεγγίσεις στα εθνικά θέματα. Κάλεσε όλους να βρουν την δύναμη που θα επιτρέψει στην Ελληνική πλευρά να πορευτεί με σύνεση, αποφασιστικότητα και εθνική ομοψυχία. Να βρούμε το σθένος, είπε, να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες αλλά τολμηρές και σωστές. Μόνο, έτσι, συνέχισε, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε με επάρκεια και αξιοπιστία κρίσιμα εθνικά θέματα και μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε προοπτική και ελπίδα για την πατρίδα και τις επερχόμενες γενιές.

Ο κ. Γεωργιάδης καταδίκασε εκ νέου το δίδυμο έγκλημα του Ιούλη του 1974 σημειώνοντας ότι η πολιτεία αναγνωρίζει το μέγεθος της προσφοράς και της θυσίας όλων όσων επέλεξαν την οδό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της αυταπάρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Από την Ανόρθωση στο Βόλο ο Ντέλετιτς
14:20
ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μετεγγραφή Γκατσίνοβιτς!!
14:11
Πυροδότησε τη "βόμβα" Αντρέ Γκρέι ο 'Αρης Θεσσαλονίκης
14:02
Επιδείνωση παρουσίασε το Οικονομικό Κλίμα τον Ιούνιο
13:58
'Εβαλε τη φανέλα με το φοίνικα ο Εμπραλίτζε (φώτος)
13:46
Στο 0% παραμένει το αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, ανακοίνωσε η ΚΤΚ
13:44
Οι Ουκρανοί οχυρώνονται στο Λισιχάνσκ, σημειώνει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας
13:39
Αποφάσεις οργανωτικής σύσκεψης για το Super Cup 2022
13:23
Προσφυγή κατά της αναγνώρισης του όρου "Turkaegean" ετοιμάζει η Ελλάδα
13:20
Ομόνοια : Ορίστηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου
13:08
Επανέρχεται η χρήση μάσκας σε φαρμακεία και κλινικά εργαστήρια - Πλαφόν σε μοριακή εξέταση και self test
13:03
Ντύθηκε στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ ο Μάριος Ηλία
12:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand