Κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα δημοτικά σχολεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, λόγω των απεργιακών μέτρων που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ως αντίδραση στην ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νέου συστήματος διορισμών.Η δεύτερη φάση των απεργιακών μέτρων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

«Εχθρό» της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών χαρακτήρισε χθες τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ο οποίος εξέφρασε έντονη ανησυχία για την τύχη του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, μετά την έγκριση από τη Βουλή των νέων κανονισμών που κατέθεσε το Υπουργείο.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι 350 εκπαιδευτικοί οι οποίοι επηρεάζονται θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, και με τη στήριξη της οργάνωσης, που θα καταβάλει για κάθε προσφυγή έως και 2.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καδής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επιστροφή και το νέο σύστημα διορισμών θα εφαρμοστεί. Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, που είναι, όπως σημείωσε, μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας των τελευταίων χρόνων.

«Δεν υπάρχει επιστροφή. Το Υπουργείο είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης που θα δίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα τους ικανότερους και καταλληλότερους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία μας και για τα παιδιά μας και προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα ανακοινώνουμε τα δεκαπέντε βήματα, τα οποία θα ακολουθήσουν την έγκριση των νομοθετημάτων από την Βουλή», είπε.

Ξεκινάμε λοιπόν, σημείωσε, από σήμερα και φτάνουμε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, οπόταν θα διοριστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί στη βάση του νέου συστήματος διορισμών.

Αναφέρθηκε επίσης στη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ως αντικαταστάτες δεν έχουν δικαίωμα μετατροπής της απασχόλησής τους σε αορίστου διαρκείας.

  Πηγή (ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:59

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand