Τρεις μαρτυρίες σήμερα στο Εκλογοδικείο, στη Λεμεσό

Οι μαρτυρίες τριών ακόμη εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε εκλογικά κέντρα στο Δήμο Λεμεσού, ακούστηκαν σήμερα στο Εκλογοδικείο, όπου συνεχίζεται η ακρόαση της υπόθεσης σε σχέση με την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016.


Ο πρώτος μάρτυρας, που εκπροσωπούσε το κόμμα του στο Κέντρο Η` του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, υποστήριξε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον προεδρεύοντα δεν ήταν ορθή, καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων δεν έγινε στην παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων, "αλλά σε μια γωνιά της αίθουσας"  και πως δεν υπήρχε πλήρης εικόνα για τα ψηφοδέλτια.

Υποστήριξε ακόμη πως υπήρχε σύγχυση και έγιναν όλα βιαστικά λόγω πίεσης που ασκήθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση και τον προεδρεύοντα, για ολοκλήρωση της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων και πως η κατάσταση που επικρατούσε "δεν ευνοούσε ομαλή και αμερόληπτη διαδικασία".

Τη μαρτυρία του αμφισβήτησε η Νομική Υπηρεσία και οι δικηγόροι του Δημάρχου Λεμεσού, υποδεικνύοντας πως καμία επίσημη γραπτή ένσταση δεν έγινε από την πλευρά του.

Ο δεύτερος μάρτυρας, που εκπροσωπούσε το ΑΚΕΛ στο Κέντρο Α` του Λυκείου Αγίου Νικολάου, είπε πως υπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια, που η προεδρεύουσα αποφάσισε να προσμετρήσουν υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Νικολαΐδη, ενώ θα έπρεπε να θεωρηθούν άκυρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, στα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια, υπήρχαν συγκεκριμένα και διαφορετικά από τα κανονικά σύμβολα, που κατά τον ίδιο, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για να φωτογραφηθούν από τον ψηφοφόρο, προς απόδειξη της ψήφου του προς τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο μάρτυρας είπε πως δεν προχώρησε σε οποιανδήποτε ένσταση γιατί θεωρούσε δεδομένη την επανεκλογή του Ανδρέα Χρίστου, ενώ η Νομική Υπηρεσία ανέφερε προς τον μάρτυρα ότι όσα λέει είναι "εκ των υστέρων σκέψεις, απλά επειδή έχασε ο υποψήφιος του κόμματος σας".

Τέλος, ο 3ος μάρτυρας, που εκπροσωπούσε το ΑΚΕΛ στο Κέντρο Γ` του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, υποστήριξε πως δεν δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των κομμάτων να επιθεωρήσουν τα ψηφοδέλτια, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία τους προς την προεδρεύουσα.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως υπήρχαν 11 περίπου ψηφοδέλτια υπό αμφισβήτηση, από τα οποία 4 με 5 έφεραν διαφορετικά από τα επιτρεπτά σύμβολα, ενώ τα υπόλοιπα δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να τα επιθεωρήσουν, παρά τις διαμαρτυρίες τους.

Τους ισχυρισμούς του μάρτυρα απέρριψε η πλευρά των καθ` ων η αίτηση, επαναλαμβάνοντας πως καμία επίσημη ένσταση δεν έχει υποβληθεί.

Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει έξι συνολικά μάρτυρες, από τους 20 που προτίθεται να παρουσιάσει η πλευρά του αιτητή, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 9 Ιουνίου (09:00) και στις 16 και 28 Ιουνίου (08:30).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.