Τρεις μαρτυρίες σήμερα στο Εκλογοδικείο, στη Λεμεσό

Οι μαρτυρίες τριών ακόμη εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε εκλογικά κέντρα στο Δήμο Λεμεσού, ακούστηκαν σήμερα στο Εκλογοδικείο, όπου συνεχίζεται η ακρόαση της υπόθεσης σε σχέση με την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016.


Ο πρώτος μάρτυρας, που εκπροσωπούσε το κόμμα του στο Κέντρο Η` του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, υποστήριξε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον προεδρεύοντα δεν ήταν ορθή, καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων δεν έγινε στην παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων, "αλλά σε μια γωνιά της αίθουσας"  και πως δεν υπήρχε πλήρης εικόνα για τα ψηφοδέλτια.

Υποστήριξε ακόμη πως υπήρχε σύγχυση και έγιναν όλα βιαστικά λόγω πίεσης που ασκήθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση και τον προεδρεύοντα, για ολοκλήρωση της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων και πως η κατάσταση που επικρατούσε "δεν ευνοούσε ομαλή και αμερόληπτη διαδικασία".

Τη μαρτυρία του αμφισβήτησε η Νομική Υπηρεσία και οι δικηγόροι του Δημάρχου Λεμεσού, υποδεικνύοντας πως καμία επίσημη γραπτή ένσταση δεν έγινε από την πλευρά του.

Ο δεύτερος μάρτυρας, που εκπροσωπούσε το ΑΚΕΛ στο Κέντρο Α` του Λυκείου Αγίου Νικολάου, είπε πως υπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια, που η προεδρεύουσα αποφάσισε να προσμετρήσουν υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Νικολαΐδη, ενώ θα έπρεπε να θεωρηθούν άκυρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, στα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια, υπήρχαν συγκεκριμένα και διαφορετικά από τα κανονικά σύμβολα, που κατά τον ίδιο, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για να φωτογραφηθούν από τον ψηφοφόρο, προς απόδειξη της ψήφου του προς τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο μάρτυρας είπε πως δεν προχώρησε σε οποιανδήποτε ένσταση γιατί θεωρούσε δεδομένη την επανεκλογή του Ανδρέα Χρίστου, ενώ η Νομική Υπηρεσία ανέφερε προς τον μάρτυρα ότι όσα λέει είναι "εκ των υστέρων σκέψεις, απλά επειδή έχασε ο υποψήφιος του κόμματος σας".

Τέλος, ο 3ος μάρτυρας, που εκπροσωπούσε το ΑΚΕΛ στο Κέντρο Γ` του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, υποστήριξε πως δεν δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των κομμάτων να επιθεωρήσουν τα ψηφοδέλτια, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία τους προς την προεδρεύουσα.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως υπήρχαν 11 περίπου ψηφοδέλτια υπό αμφισβήτηση, από τα οποία 4 με 5 έφεραν διαφορετικά από τα επιτρεπτά σύμβολα, ενώ τα υπόλοιπα δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να τα επιθεωρήσουν, παρά τις διαμαρτυρίες τους.

Τους ισχυρισμούς του μάρτυρα απέρριψε η πλευρά των καθ` ων η αίτηση, επαναλαμβάνοντας πως καμία επίσημη ένσταση δεν έχει υποβληθεί.

Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει έξι συνολικά μάρτυρες, από τους 20 που προτίθεται να παρουσιάσει η πλευρά του αιτητή, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 9 Ιουνίου (09:00) και στις 16 και 28 Ιουνίου (08:30).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:59

Τελευταιες Ειδησεις

20 Οκτωβρίου
Ιρακινός υπ. Πετρελαίου: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
13:35
Πρεμιέρα έκανε το βραβευμένο θεατρικό έργο “Το Ρόδο της Δαμασκού”
13:32
Στις 27 Οκτωβρίου η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής θα συζητήσει το θέμα των «Πανδώρα Πέιπερ»
13:13
Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο διοίκησης της Προεδρίας
13:10
Λεμεσός: Κλάπηκαν δεκάδες χιλιάδες σφαίρες και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
13:10
Κυρ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EE
12:56
Ποσοστό 3,5% μεταξύ των 2.500 νέων δικηγόρων δέχθηκε σωματική βία ή απειλή
12:53
Σημαντικές αναμετρήσεις στο αποψινό πρόγραμμα του τσάμπιονς λιγκ
12:49
Σπουδαίες νίκες για Λίβερπουλ και Άγιαξ-Ανατροπή για την Παρί
12:45
Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας
12:39
Κετσπάγια: Στόχος της Ανόρθωσης οι τρείς βαθμοί
12:34
Παραιτείται ο Ερσάν Σανέρ μετά από τη διαρροή ροζ βίντεο
12:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand