Ερτογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι εδώ παίζεται ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Σε δηλώσεις του προς τους Τούρκους Πρέσβεις στα γραφεία του ΑΚΡ στην Άγκυρα έπειτα από το ιφτάρ (το πρώτο γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν βρίσκει σωστές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ. “Δεν ωφελεί καμιά χώρα στην περιοχή μας τέτοιο επεισόδιο σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλεγγύη και συνεργασία. Ο πιο σωστός δρόμος είναι οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα μέσω διαλόγου”, ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι επιδοκιμάζουν την ψύχραιμη και εποικοδομητική στάση του Κατάρ, προσθέτοντας ότι “δεν θα συμβάλει στη λύση κανενός προβλήματος η απομόνωση του Κατάρ, το οποίο γνωρίζουμε ότι δίνει αγώνα κατά της τρομοκρατίας”. Όπως είπε, θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι τους αναλογεί για την επίλυση των προβλημάτων του Κατάρ με τις άλλες χώρες και πως σε αυτό το πλαίσιο ήδη ξεκίνησε διάφορες επαφές από χθες. Σήμερα όπως είπε θα μιλήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο, τον Πρόεδρο της Ινδονησίας, τον βασιλιά του Μπαχρέιν, τον βασιλιά της Ιορδανίας, τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να αρθούν όλες οι κυρώσεις εναντίον του Κατάρ, επειδή όπως είπε βλέπει ως πολύ βαριά κατηγορία τον χαρακτηρισμό του Κατάρ ως ύποπτο τρομοκρατίας. “Τους γνωρίζω καλά για 15 χρόνια. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα ήμουν ο πρώτος που θα ήμουν απέναντί τους”, ανέφερε.

“Εδώ παίζεται ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι είναι πίσω από αυτό το παιχνίδι”, είπε.

Για τις ΗΠΑ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πολύ σύντομα θα καταλάβουν πόσο μεγάλο είναι το λάθος τους, που είναι, όπως είπε, η αποστολή όπλων στο ΡΚΚ από τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος που σύντομα θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:00

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.