ΠτΔ: Ξένες επενδύσεις και οικονομική σταθερότητα

Ξένους επενδυτές, οι οποίοι μέσα από τη δραστηριοποίησή τους στην Κύπρο συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, τίμησε απόψε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, στο πλαίσιο της 6ης τελετής απονομής των Διεθνών Επενδυτικών Βραβείων (CIPA International Investment Awards).
 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ξένες επενδύσεις αποτελούν το πιο ασφαλές και λογικό μέσο επίτευξης οικονομικής σταθερότητας και βιώσιμης ανάπτυξης και αυτό γιατί η προσέλκυσή τους προϋποθέτει τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει ότι η Κύπρος όχι μόνο θα διαφυλάττει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, αλλά και θα τα αξιοποιεί με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενος στη συνολική πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του CIPA, ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, έχοντας επιτύχει μια ισχυρή και βιώσιμη ανάκαμψη, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα πλήρως οι δυνατότητές της.

Εξήγησε ακόμα ότι το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα της ισχυρής αφοσίωσης και των κοινών προσπαθειών από πλευράς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 
«Στόχος της κυβέρνησης», πρόσθεσε, «είναι η συνεχής βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας ούτως ώστε να ενδυναμώσουμε τη θέση της ως ανταγωνιστικού, καινοτόμου, σταθερού και πλήρως διαφανούς προορισμού για επιχειρήσεις και επενδύσεις».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον CIPA για τη συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολύτιμη συνεισφορά του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) στον τομέα των συλλογικών επενδύσεων.


Τέλος,  επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει την υλοποίηση των σχεδιασμών της για την οικονομία και ευχαρίστησε θερμά τους ξένους επενδυτές για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στη χώρα.


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, σημείωσε ότι το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται λαμπρό, όπως επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης για συνεχή και σταθερή ανάπτυξη, αλλά και από το αυξανόμενο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

«Ο CIPA καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να  ανταποκριθεί στην αποστολή του, λειτουργώντας ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αξιοποιώντας τον πλούτο γνώσης της χώρας και εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επενδυτών», ανέφερε στο χαιρετισμό του.

Σε ό,τι αφορά στα επιτεύγματα της κυπριακής οικονομίας, ο Πρόεδρος του CIPA είπε ότι η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 3,3% και η νέα έξοδος στις αγορές με χαμηλότερο επιτόκιο, αποτελούν αδιάψευστα παραδείγματα επιτυχίας.

Σχολιάζοντας, την αύξηση ύψους 9,1% στην εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων το 2016, ο κ. Αγκαστινιώτης δήλωσε ότι κρίνεται ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή για μια χώρα όπως η Κύπρος.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του CIPA μετέφερε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Οργανισμού προς τους ξένους επενδυτές για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη τους προς την κυπριακή οικονομία και επανέλαβε την πρόθεση του CIPA να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, χαιρέτισαν την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του κράτους και της κοινοπραξίας Melco Hard Rock CNS Group, για τη δημιουργία του πρώτου πολυθεματικού καζίνου-θερέτρου στην Κύπρου.

Νικήτριες των φετινών βραβείων αναδείχθηκαν οι εταιρείες Fattal Hotel International, Bouygues Batiment International, CNP Assurances, SMT Shipping (Cyprus) Ltd, The Nielsen Company, Coast2Coast Capital, European Bank for Reconstruction and Development, Eni.

Τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του τομέα τεχνολογίας και καινοτομίας απονεμήθηκε στον Πάνο Παναγή, Αντιπρόεδρο της Microsoft Devices.
 
H τελετή, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, παρουσία πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων, επιχειρηματικών φορέων και επιφανών ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Τα βραβεία παρουσίασε ως μέγας χορηγός η PwC Κύπρου, ενώ χρυσός χορηγός ήταν η Εurobank Cyprus και αργυροί χορηγοί η ΤFI Markets και το Chivas Regal Extra.

Πηγή : (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.