Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας για το Κυπριακό

Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού 

Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας Sir Peter John Cosgrove AK, MC (Retd), ο οποίος εξέφρασε την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την ιδιαίτερη ακρόαση που ακολούθησε την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστής κα Μαυρομμάτη διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Κυβερνήτη και τον λαό της Αυστραλίας. Ο Γενικός Κυβερνήτης, ανταποδίδοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εν εξελίξει διαδικασίας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών.

Σε ό,τι αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο σχέσεων Κύπρου και Αυστραλίας, ο Γενικός Κυβερνήτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση τόσο των διμερών σχέσεων, όσο επίσης και των σχέσεων ΕΕ και Αυστραλίας.

Ακολούθως, η Ύπατη Αρμοστής εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αυστραλίας και ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε σχέση με την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, η κ. Μαυρομμάτη ευχαρίστησε τον Γενικό Κυβερνήτη για την πολυετή και σημαντική συνδρομή της Αυστραλίας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Γενικού Κυβερνήτη προς την κ Μαυρομμάτη για κάθε επιτυχία στο έργο της ως `Υπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand