Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2017 στο κινηματοθέατρο «Κωνστάντια»

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το «Θέατρο ένα», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Κύπρου, ενημερώνουν το κοινό για την έναρξη του φετινού Μαραθωνίου Θερινών Προβολών που λαμβάνει χώρα, όπως κάθε καλοκαίρι, στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας, τον κινηματογράφο «Κωνστάντια». 

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, δεκαεννιά χρόνια μετά την έναρξή του, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τόσο στον τομέα του κινηματογράφου, όσο και στον τομέα της αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Ταυτόχρονα είναι με πραγματική ικανοποίηση που βλέπουμε να αναβιώνει ο θερινός κινηματογράφος «Κωνστάντια», ένας από τους ωραιότερους, παλιούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας.

Οι φετινές επιλογές ταινιών έγιναν, όπως πάντα, με γνώμονα την ποιότητα, τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παιδείας του κοινού και την τέρψη. Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του καλοκαιρινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα είκοσι δύο ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από τις άκρες του κόσμου, με ταινίες που πρόσφατα διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία. Ανάμεσά τους το γνωστό πολυβραβευμένο μιούζικαλ «La La Land» (6 Οσκαρ, 7 χρυσές σφαίρες, 4 Bafta award 2016), αλλά και άγνωστα στο πλατύ κοινό αριστουργήματα όπως η Ελληνο-αλγερινή παραγωγή «Στην ηλικία μου κρύβομαι για να καπνίσω» (βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016), η Αργεντίνικη «Με την πρώτη ματιά» (Βραβείο FIPRESCI για το τμήμα του Πανοράματος και βραβείο Teddy στο φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας), η κοινωνική, σπαρακτική ταινία του Κεν Λόουτς «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» (Χρυσός φοίνικας, φεστιβάλ Καννών 2016), η Αμερικανο-ινδική παραγωγή «Lion» (6 υποψηφιότητες στα όσκαρ και 2 βραβεία Bafta), το ιταλικό αριστούργημα «Αχώριστες» (Πολυβραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016), η συγκινητική τούρκικη ταινία ενηλικίωσης «Μπλε Ποδήλατο», σύγχρονα βραβευμένα ντοκιμαντέρ, όπως το «Φωτιά στη Θάλασσα» (Χρυσή Άρκτος, 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου) και πολλές άλλες κοινωνικές και κωμικές ταινίες καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων «Ο μικρός πρίγκηπας» (Βραβείο καλύτερων ταινιών κινουμένων σχεδίων, Βραβεία Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)

Η κυπριακή ταινία είναι και φέτος παρούσα με το κυπριακό δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» που κέρδισε παγκόσμια διανομή, σε σενάριο Γιώργου Αβραάμ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, και τη σουρεαλιστική κωμωδία του Θεόδωρου Παναγίδη «Μαγικά Φασίλια».

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρούνται οι 15 Ιουλίου και 20 Αυγούστου).

Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 22439838, 22348203. Συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα των προβολών.


(Κινηματοθέατρο «Κωνστάντια»: Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα. Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου )

 

Πηγή: ΓΤΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.