Δήμος Κερύνειας: Θέλουμε επιστροφή στα σπίτια μας

Θέλουμε να επιστρέψουμε όλοι πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες μας, χωρίς περιοριστικά κριτήρια, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυήσεις, αναφέρει ο Δήμος Κερύνειας σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 

"Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στη γη που κληρονομήσαμε από τους γονιούς και τους προγόνους μας. Αυτή τη γη θέλουμε και μόνο εμείς έχουμε το δικαίωμα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Αυτή τη γη δεν τη μεταβιβάζουμε και δεν τη χαρίζουμε σε ξένους", προστίθεται στην επιστολή.

Επίσης σημειώνεται πως οι Κερυνειώτες διακατέχονται από έντονη ανησυχία και βαθιά αγωνία για τις εξελίξεις που παρακολουθούν να συμβαίνουν, καθημερινά, στο εθνικό μας ζήτημα.

Ενόψει της Διάσκεψης για την Κύπρο, οι Κερυνειώτες υπενθυμίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως "είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε να διεκδικήσετε και να υποστηρίξετε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των Κερυνειωτών, χωρίς διακρίσεις και χωρίς τη δημιουργία έντονων συναισθημάτων πικρίας και άμετρης απογοήτευσης σε μας τους Κερυνειώτες".

Ακόμη αναφέρουν πως "τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας, ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τόσοι άλλοι Διεθνείς Κανόνες και Κανονισμοί, που προασπίζονται ανεπιφύλακτα και αδιάκριτα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις Αρχές της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, της Ισότητας δίνουν την ευκαιρία στη δική μας πλευρά να τα διεκδικήσει και να απαιτήσει τον απόλυτο σεβασμό και την εφαρμογή τους και στη δική μας περίπτωση".

"Πρέπει να πείσουμε τα Κράτη Μέλη των Διεθνών Οργανισμών που τις υπέγραψαν ότι οφείλουν να τιμήσουν την υπογραφή τους και να προασπισθούν τα δικαιώματα μας, όπως θα υπερασπίζονταν τα δικά τους δικαιώματα, αν αυτή η αδικία, η εισβολή και η κατοχή γινόταν σε βάρος της δικής τους χώρας", αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand