Βότσης στη 24η Γενική Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Ο βουλευτής Άγγελος Βότσης συμμετείχε στην 24η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας


Άρχισαν χθες στη Ρώμη οι εργασίες της 24ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με κεντρικό θέμα «Η χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της».

Σε σχετική παρέμβασή του, με τίτλο «Ο ρόλος της ΔΣΟ στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης», ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ βουλευτής κ. Άγγελος Βότσης αναφέρθηκε στο ρόλο του Ορθόδοξου Χριστιανού σε κάθε έκφανση της κρίσης, πολιτική, οικονομική, κοινωνική και αξιακή. Σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος, με τη χριστιανική του ιδιότητα, εκφράζεται κυρίως μέσα από την Εκκλησία και διαμέσου των παρεμβάσεών της για την απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου, της ανέχειας και της ένδειας, ο Κύπριος βουλευτής πρόσθεσε ότι ο κάθε Χριστιανός μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει στο διεθνές γίγνεσθαι, καταθέτοντας άποψη και θέση και δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στην εξακρίβωση και την καταγραφή των προβλημάτων.

Ο κ. Βότσης τόνισε ότι η ΔΣΟ μπορεί να αναλάβει πολιτική δράση ως διακοινοβουλευτική πολιτική οργάνωση. Αφού γίνει, σημείωσε, η διάγνωση και εντοπιστούν τα αίτια κάποιου προβλήματος της παγκόσμιας κρίσης, μπορεί να προτείνεται συγκεκριμένη θεραπεία των επιπτώσεών της, υπό μορφή πολιτικών προτάσεων. Συνακόλουθα, οι θέσεις και οι απόψεις των Χριστιανών είναι θεμιτό να κατατίθενται στα πολιτικά σώματα λήψης αποφάσεων, αλλά και στον λαό κάθε χώρας, υπογράμμισε ο κ. Βότσης. Σκοπός μας εν τέλει είναι να εισακούεται η άποψη της Συνέλευσης από κυβερνώντες, θεσμούς και κοινωνία στις χώρες μας και να εκφράζεται, τόσο εξατομικευμένα όσο και συλλογικά, υποστήριξη στις θεμιτές θέσεις των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Στη συνέχεια, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι η κερδοσκοπία των αγορών προς όφελος των λίγων και η διεύρυνση του χάσματος πλουσίων-φτωχών, καθώς και ο στραγγαλισμός της μεσαίας τάξης, είναι μόνο μερικές από τις θεματικές στις οποίες η ΔΣΟ μπορεί και πρέπει να λάβει θέση. Σημείωσε, εξάλλου, ότι ένα από τα καίρια ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στις μέρες μας είναι και η έξαρση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Επισημαίνοντας ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ζήτημα παράνομης μετανάστευσης, αλλά ανθρωπιστική υπόθεση, τόνισε ότι η έμπρακτη επίδειξη πνεύματος αλληλεγγύης είναι επιτακτικό να επεκταθεί και στη ΔΣΟ. Φέρνοντας δε ως παράδειγμα την ανακατανομή των αιτητών ασύλου στα ευρωπαϊκά κράτη ως μια μορφή πραγμάτωσης της χριστιανικής αλληλεγγύης, ανέφερε ότι αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της έμπρακτης εφαρμογής της μεταξύ και των μελών της Συνέλευσης. Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Κύπριος βουλευτής κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει αλληλέγγυο πνεύμα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος έναντι της Ευρώπης και πρωτίστως των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών, κυρίως δε της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Πηγή : ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Aπόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το περιεχόμενο της ομιλίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
13:19
Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα
13:07
Η Αστυνομία προχώρησε σε 496 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις
12:39
Yπουργός Εργασίας:Στα σκαριά ειδικό σχέδιο για στήριξη θαλασσαιμικών που δεν λαμβάνουν την ειδική παροχή
12:25
Σταυροδρόμι της 7ης Τέχνης τα Χανιά μέσα από το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου
12:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand