Την Παρασκευή στην ολομέλεια η πρόταση νόμου για επιστροφή στην Αλληλεγγύη της έδρας

Την Παρασκευή θα τεθεί  ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής η πρόταση νόμου που κατέθεσε  πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Συλλούρης με την οποία επιστρέφεται στο Κίνημα Αλληλεγγύη  η βουλευτική έδρα της Λεμεσού, την οποία έχει αποποιηθεί η Ελένη Θεοχάρους.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη απώλεσε  την έδρα ύστερα από απόφαση του εκλογοδικείου.
Η πρόταση νόμου προβλέπει  ότι η βουλευτική έδρα που κενούται πριν την έναρξη της βουλευτικής περιόδου θα πληρώνεται από τον επιλαχόντα υποψήφιο κατ ανάλογο τρόπο που ισχύει όταν η θέση κενώνεται κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου.
Σύμφωνα με την απόφαση  του εκλογοδικείου η έδρα της  Ελένης Θεοχάρους δεν μπορούσε να πληρωθεί από τον επιλαχόντα βουλευτή του Κινήματος γιατί η κυρία Θεοχάρους δεν απεδέχθη την εν λόγω έδρα, ενέργεια που σημειώθηκε πριν την έναρξη της βουλευτική περιόδου.
Η πρόταση νόμου προβλέπει ότι οι πρόνοιες της ισχύουν και για τις θέσεις που είναι μη καταλειφθήσες κατά την έναρξη της ισχύος του. Στην περίπτωση που η πρόταση νόμου εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Παπαδόπουλος του Κινήματος Αλληλεγγύη θα επανακαταλάβει την έδρα της Ελένης Θεοχάρους στην  εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, η οποία είναι κενή.
Υπέρ της πρότασης τάχθηκε  η πλειοψηφία των βουλευτών της επιτροπής. Επιφυλάξεις διατηρεί ο ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του οποίου δήλωσε ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Πηγή:ΡΙΚ - Νίκος Σχζας. Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.