Οι θέσεις των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ενοχλημένος και προβληματισμένος παρουσιάζεται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, από τις πρωινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΡΙΚ.
 Εκπέμπουν, είπε, αρνητισμό, κάτι, πρόσθεσε, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα από την ενημέρωση που ο ίδιος είχε για το έγγραφο Αϊντα.
 Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Κυπριανού είπε ότι, με αυτή την προσέγγιση δεν διαμορφώνουμε δεδομένα που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το τι θα γίνει στο Κραν Μοντάνα.
 Το ΔΗΚΟ εκφράζει έντονη ανησυχία και απογοήτευση από τις εξελίξεις.
 Η σημερινή διαπίστωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αναφέρει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση, περιγράφει μεν την παρούσα κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει και την πλήρη αποτυχία της μέχρι σήμερα τακτικής Αναστασιάδη, η οποία εγκλώβισε την πλευρά μας σε μια διαδικασία, επικίνδυνη για την Κυπριακή Δημοκρατία.
 Η αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφύγει τις όποιες δεσμεύσεις ή την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας ή πολιτικού πλαισίου συμφωνίας, που αφενός θα θέτει υπό αμφισβήτηση την Κυπριακή Δημοκρατία και αφετέρου ενδέχεται να ακυρώνει την ετυμηγορία του λαού σε μελλοντικό δημοψήφισμα.
 Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα στις συζητήσεις στην Ελβετία. Ευχήθηκε, παράλληλα, η Αγκυρα να αποσύρει τις απαράδεκτες θέσεις της.
 Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, δήλωσε ότι το έγγραφο Αϊντα αποτελεί ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.  Το έγγραφο, είπε, δεν θα είναι κοινό και συμφωνημένο, ούτε και είναι αποδεκτό.
 Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση αναφέρει ότι όσα βιώνουμε σήμερα, είναι απόρροια της ανοχής που επέδειξε η Κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία από την μια, δήθεν διαφωνούσαν με τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντα και από την άλλη, τον υποδέχονταν στα γραφεία τους, χωρίς να αντιδρούν.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.