'Η σιωπή είναι συνενοχή' αναφέρει το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Την κοινωνική αλληλεγγύη, για να στηρίξουμε ως κοινωνία αυτούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη, ανοίγοντας σε συνεχή βάση νέες οδούς συνεργασίας, προτάσσει το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της 26ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Το ΑΣΚ, σημειώνοντας ότι «η σιωπή είναι συνενοχή» καλεί όλους να μετατρέψουν την 26η Ιουνίου «σε μέρα ανάληψης ατομικής και συλλογικής δράσης για διασφάλιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων της Κύπρου που παλεύουν με την εξάρτηση,  αλλά και για την αναδόμηση μιας κοινωνίας που να λειτουργεί στηρικτικά».
Αναφέρει ότι «τη μέρα αυτή, ο κάθε ένας και η κάθε μια, επαγγελματίας, γονιός, εθελοντής, πολίτης, πολιτικός, καταλήγει συχνά σε μια σειρά από ερωτήματα και διαπιστώσεις, μέσα από τις οποίες οδηγείτε να καταλογίζει  ευθύνες στην Πολιτεία, στην Κοινωνία, κάποιες φορές σε εαυτόν, σε  όλους δηλαδή, αλλά τελικά ίσως και σε κανένα».
Οι ευθύνες που μας αναλογούν, συνεχίζει το ΑΣΚ, «δεν πρέπει να επιρρίπτονται μόνο σε τέτοιες επετείους, αντιθέτως το θέμα της εξάρτησης είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί ολόχρονα».
Αναφέρει, επίσης, ότι,  «ως το ανώτατο συντονιστικό σώμα της κυπριακής πολιτείας στα θέματα της ουσιοεξάρτησης, επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του, που δεν είναι άλλες από την κοινωνίας με όλους τους φορείς  κρατικούς και μη».
 «Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όπου η ίδια η  ύπαρξη προγραμμάτων και υπηρεσιών κινδυνεύει, το ΑΣΚ επιμένει να ασκεί με ευλάβεια το ρόλο που αυτή η Πολιτεία του ανέθεσε, έναν ρόλο που προϋποθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονική ανεξαρτησία, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο πολύπλοκος ρόλος του συντονισμού μεταξύ όλων των φορέων», καταλήγει η ανακοίνωση του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Tη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ εξέφρασαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ
06:56
Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών
06:48
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δίνει «έναν χρόνο» στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη
06:29
24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand