1,5 χρόνο φυλάκιση σε 69χρονο για παράνομης κατοχής οπλισμού

Ποινή φυλάκισης 1,5 χρόνου επέβαλε το μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο στον 69χρονο Βρετανό εκπαιδευτή ελικοπτέρων στο Βρετανικό στρατό ο οποίος για κάποιο διάστημα υπηρέτησε και στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για την υπόθεση παράνομης κατοχής οπλισμού. 

Τα Δικαστήρια, είπε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ως φρουρός της νομιμότητας είναι ταγμένα να διαφυλάξουν την πιστή εφαρμογή του νόμου.και στην συνέχεια να καταγράψουν το πλαίσιο των ποινών.

Ο δικαστής ανέφερε πως η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για ένα αδίκημα είναι στοιχείο που πρέπει να λάβει υπόψη το Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα επέβαλε ποινή φυλάκισης 1,5 έτους για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την κατοχή πυρομαχικών, ποινή φυλάκισης 1,5 έτους για την κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Γ, ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την κατοχή φυσιγγιοθήκης, ποινή φυλάκισης 9 μηνών για την κατοχή σιγαστήρα και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την κατοχή οπλότοξου. Διέταξε επίσης, όπως όλες οι ποινές να συντρέχουν.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην παραδοχή των αδικημάτων από τον κατηγορούμενο αλλά και στο γεγονός ότι η Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου διέκοψε την ποινική δίωξη της εν διαστάση συζύγου του 69χρονου.

Ο δικαστής ανέφερε πως ο οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή του 69χρονου δεν αποκτήθηκε μέσω παράνομων καναλιών, αν και ήταν σε καλή κατάσταση αλλά και ο σιγαστήρας όπως διαφάνηκε αφού οι σφαίρες παραδόθηκαν από την αρχή δεν χρησιμοποιήθηκε για οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.

Επίσης είπε πως μέρος του οπλισμού του παραδόθηκε από φίλο του επίσης στρατιωτικό  ως ενθύμιο.

Το δικαστήριο ανέφερε πως για την επιβολή της ποινής του έλαβε υπόψη την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης του 69χρονου Βρετανού, δικηγόρο Στεφανία Φλωράκη, για μετριασμό της ποινής και  η οποία αναφέρονταν στην οικογενειακή κατάσταση του 69χρονου, στην μακρόχρονη θητεία του στο Βρετανικό στρατό, στην παρασημοφόρηση του από το στρατό της Βρετανίας στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 69χρονος και στην χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη αφού τον βαρύνει διαταραγμένο ιατρικό ιστορικό αλλά και στον έντιμο βίο του.

Ο δικαστής ανέφερε επίσης ανακοινώνοντας την απόφαση του ότι το Δικαστήριο δεν παραβλέπει το ήθος του κατηγορούμενου ούτε το γεγονός ότι αυτός δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Το δικαστήριο επίσης επέβαλε διάταγμα κατάσχεσης του οπλισμού που εντοπίστηκε στην κατοχή του 69χρονου.

Σημειώνεται ότι ο  69χρονος που  στην τελευταία δικάσιμο παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είχε συλληφθεί στις 31 Μαρτίου 2017 μετά την άφιξη του από το εξωτερικό.

Στις 24 Μαρτίου είχε γίνει έρευνα στην οικία του στην Πάφο όπου εντοπίστηκε δερμάτινο τσαντάκι, το οποίο περιείχε ένα πιστόλι με έξι σφαίρες, καθώς και ένας σιγαστήρας, ένα οπλοτόξο και ένα επαναληπτικό όπλο με κομμένο κοντάκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.