1,5 χρόνο φυλάκιση σε 69χρονο για παράνομης κατοχής οπλισμού

Ποινή φυλάκισης 1,5 χρόνου επέβαλε το μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο στον 69χρονο Βρετανό εκπαιδευτή ελικοπτέρων στο Βρετανικό στρατό ο οποίος για κάποιο διάστημα υπηρέτησε και στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για την υπόθεση παράνομης κατοχής οπλισμού. 

Τα Δικαστήρια, είπε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ως φρουρός της νομιμότητας είναι ταγμένα να διαφυλάξουν την πιστή εφαρμογή του νόμου.και στην συνέχεια να καταγράψουν το πλαίσιο των ποινών.

Ο δικαστής ανέφερε πως η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για ένα αδίκημα είναι στοιχείο που πρέπει να λάβει υπόψη το Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα επέβαλε ποινή φυλάκισης 1,5 έτους για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την κατοχή πυρομαχικών, ποινή φυλάκισης 1,5 έτους για την κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Γ, ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την κατοχή φυσιγγιοθήκης, ποινή φυλάκισης 9 μηνών για την κατοχή σιγαστήρα και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την κατοχή οπλότοξου. Διέταξε επίσης, όπως όλες οι ποινές να συντρέχουν.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην παραδοχή των αδικημάτων από τον κατηγορούμενο αλλά και στο γεγονός ότι η Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου διέκοψε την ποινική δίωξη της εν διαστάση συζύγου του 69χρονου.

Ο δικαστής ανέφερε πως ο οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή του 69χρονου δεν αποκτήθηκε μέσω παράνομων καναλιών, αν και ήταν σε καλή κατάσταση αλλά και ο σιγαστήρας όπως διαφάνηκε αφού οι σφαίρες παραδόθηκαν από την αρχή δεν χρησιμοποιήθηκε για οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.

Επίσης είπε πως μέρος του οπλισμού του παραδόθηκε από φίλο του επίσης στρατιωτικό  ως ενθύμιο.

Το δικαστήριο ανέφερε πως για την επιβολή της ποινής του έλαβε υπόψη την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης του 69χρονου Βρετανού, δικηγόρο Στεφανία Φλωράκη, για μετριασμό της ποινής και  η οποία αναφέρονταν στην οικογενειακή κατάσταση του 69χρονου, στην μακρόχρονη θητεία του στο Βρετανικό στρατό, στην παρασημοφόρηση του από το στρατό της Βρετανίας στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 69χρονος και στην χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη αφού τον βαρύνει διαταραγμένο ιατρικό ιστορικό αλλά και στον έντιμο βίο του.

Ο δικαστής ανέφερε επίσης ανακοινώνοντας την απόφαση του ότι το Δικαστήριο δεν παραβλέπει το ήθος του κατηγορούμενου ούτε το γεγονός ότι αυτός δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Το δικαστήριο επίσης επέβαλε διάταγμα κατάσχεσης του οπλισμού που εντοπίστηκε στην κατοχή του 69χρονου.

Σημειώνεται ότι ο  69χρονος που  στην τελευταία δικάσιμο παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είχε συλληφθεί στις 31 Μαρτίου 2017 μετά την άφιξη του από το εξωτερικό.

Στις 24 Μαρτίου είχε γίνει έρευνα στην οικία του στην Πάφο όπου εντοπίστηκε δερμάτινο τσαντάκι, το οποίο περιείχε ένα πιστόλι με έξι σφαίρες, καθώς και ένας σιγαστήρας, ένα οπλοτόξο και ένα επαναληπτικό όπλο με κομμένο κοντάκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand