Με περισσότερους κλινικούς ψυχολόγος τα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά

Επιπρόσθετη στήριξη θα παρέχεται στους μαθητές από κλινικούς ψυχολόγους, συμβουλευτικούς ψυχολόγους και άλλους ειδικούς από τη νέα σχολική χρονιά με την μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών από ειδικούς επιστήμονες ώστε να επανδρώσουν τα σχολεία που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε.).

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «στα Κέντρα αυτά, θα προσφέρονται υπηρεσίες από κλινικούς ψυχολόγους, συμβουλευτικούς ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, είτε για την ατομική στήριξη μαθητών, είτε για την εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης και βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων».

Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων θα είναι η πρόληψη της βίας, των επικίνδυνων συμπεριφορών, της παραβατικότητας, των εξαρτήσεων, της σχολικής αποτυχίας και της σχολικής διαρροής.

Το Πρόγραμμα  ΔΡΑ.Σ.Ε. ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2015-2016, έχοντας ως κύριο σκοπό την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση και τους μαθητές.
Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017, το Πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε. υλοποιείται σε 89 σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια/Λύκεια, Τεχνικές Σχολές), καλύπτοντας περίπου το 12,5% των μαθητών.

Την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018, η εφαρμογή του προγράμματος θα επεκταθεί σε επτά  επιπρόσθετες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας περίπου το 15% του μαθητικού πληθυσμού.

Μέχρι σήμερα, από την εφαρμογή του προγράμματος που συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, λειτούργησαν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και δημιουργικής απασχόλησης τόσο σε πρωινό, όσο και σε απογευματινό χρόνο και απασχολήθηκαν περίπου 630 νέοι πτυχιούχοι, για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και δημιουργικής απασχόλησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:38

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Oι ασθενείς covid-19 με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν σύμφωνα με διεθνή μελέτη
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Άνοιξε για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand