Α.Νεοφύτου και Ν.Παπαδόπουλος στο ΡΙΚ για Κρανς Μοντάνα

ΔΗΣΥ

Μη ρεαλιστικές και μή εφικτές χαρακτήρισε τις προτάσεις των τριών κομμάτων που στηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Νεοφύτου απέρριψε αναφορά του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι στο έγγραφο για το Κραν Μοντάνα θα περιλαμβάνονται διαπιστώσεις του Εσπερν Μπαθ Αϊντα.
Δεν δώσαμε, τόνισε, κανένα επιδιαιτητικό ρόλο στα Ηνωμένα Εθνη και στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα.
Η θέση του Νικόλα Παπαδόπουλου, υπογράμμισε, είναι να πάμε πριν το 74.
Αν είχαμε τόσα χρόνια αυτή την δυνατότητα και την δύναμη της επιβολής, διερωτήθηκε, γιατί χάσαμε 40 χρόνια να συζητούμε;
Το μόνο που επιτυγχάνουμε, άθελά μας, τόνισε, είναι να τσιμεντώνουμε την σημερινή κατάσταση πραγμάτων.
Θα δοθεί, είπε, ένα έγγραφο που θα είναι οδηγός και θα δείχνει το πολιτικό προσδιορισμό στον οποίο θα οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία.
Το θέμα της Διάσκεψης στο Κραντ Μοντάνα, είπε είναι η ασφάλεια.
Με την πρόοδο στο θέμα της ασφάλειας, πρόσθεσε οι δύο ηγέτες παράλληλα θα συνεχίσουν την συζήτηση των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού.
Η θέση μας, τόνισε, είναι ότι το 2017 δεν μπορούν να μείνουν αναγχρονιστικά στρατεύματα και μονομομερή επεμβατικά δικαιώματα σε μιά ενωμένη λύση.
Εμείς, τόνισε, είναι που πρέπει να ζητούμε να υπάρχει ένας διεθνής οργανισμός που να εγγυάται την εφαρμογή της λύσης.

 

ΔΗΚΟ

Για έλλειψη σοβαρότητας, σε σχέση με τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του Δήκο Νικόλας Παπαδόπουλος.
Μιλώντας στο Τρίτο, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε στην ημερομηνία της Διάσκεψης χωρίς να δει το έγγραφο του κυρίου Αϊντα.
Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι στο Εθνικό Συμβούλιο λέχθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι η διαβεβαίωση των Ηνωμένων Εθνών για το περιεχόμενο του εγγράφου λήφθηκε με sms.
Ανέφερε ακόμα ότι στο έγγραφο, όπως λέχθηκε από πολιτικό αρχηγό, επίσης στο Εθνικό Συμβούλιο, το έγγραφο θα περιλαμβάνει και διαπιστώσεις του Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι η πρόταση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, που έδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δήκο, Εδέκ και Κίνημα Αλληλεγγύη, αντιμετωπίζει τη βασική αδυναμία της τουρκικής αναξιοπιστίας.
Η πρόταση, κατέληξε, καταργεί πλήρως τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και ορίζει την απομάκρυνση του συνόλου των ξένων στρατευμάτων πριν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:44

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.