Γαλλία: Αποθήκη όπλων εντοπίστηκε στα Ηλυσία Πεδία

Μια «αποθήκη όπλων» κατασχέθηκε στο σπίτι του 31χρονου δράστη της χθεσινής αποτυχημένης επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία, ενώ έγινε γνωστό ότι διέθετε άδεια οπλοκατοχής παρότι ήταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της σύνδεσής του με το ακραίο ισλάμ, δήλωσαν αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία καταρτίζει έναν κατάλογο με τα όπλα και τον εξοπλισμό που εντοπίστηκε στο σπίτι του Άνταμ Τζαζίρι, ο οποίος σκοτώθηκε χθες αφού έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα αστυνομικό όχημα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τουφέκι, δύο πιστόλια, σφαίρες και δύο γκαζάκια.

Ο 31χρονος περιλαμβανόταν από το 2015 στον κατάλογο των ατόμων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της ένταξής του σε ακραίο ισλαμιστικό κίνημα. Ωστόσο ο Τζαζίρι διέθετε άδεια οπλοκατοχής διότι ήταν αθλητής της σκοποβολής και στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα όπλα.

«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος, και σίγουρα όχι εγώ, από το γεγονός ότι ένα άτομο για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθεί να έχει μια τέτοια άδεια», παραδέχθηκε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζαζίρι έλαβε άδεια οπλοκατοχής προτού χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες Πληροφοριών πιθανή απειλή. Τότε δεν υπήρχε λόγος να μην του δοθεί άδεια, τόνισε ο Φιλίπ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η άδεια οπλοκατοχής του Τζαζίρι πιθανόν να ίσχυε ακόμη και αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση. Τρεις πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα το επιβεβαίωσαν.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:45

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.