Εκπρόσωπος και ΓΓ ΑΚΕΛ : Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της ΚΔ

Δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση θέμα κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε της Συνθήκης εγκαθίδρυσής της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης απορρίπτοντας κατηγορηματικά σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος".
Μιλώντας στο Τρίτο, τόνισε ότι κανένας δεν έχει θέσει τέτοιο αίτημα ενώ πρόσθεσε πως είναι κρίμα και ατυχές από μόνοι μας να εισάγουμε στο διάλογο θέματα που δεν υπάρχουν.

Επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο λύσης του κυπριακού θα προκύπτει ξεκάθαρα, σε κάθε κεφάλαιο, θέμα μετεξέλιξης των δομών της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση αλήθειας σε όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.
Κάποιοι δημοσιεύουν ανυπόστατες πληροφορίες και αν επικεντρωθούμε σε αυτές, είπε, θα εξυπηρετήσουμε τους στόχους τους.
Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι φθάσαμε επιτέλους στο παρά πέντε για συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αυτό, τόνισε, είναι το πρώτο δεδομένο που πρέπει να χαιρετίσουμε ενώ το δεύτερο είναι πως η πρόοδος στο κεφάλαιο αυτό θα ξεκλειδώσει τα υπόλοιπα.
Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι αναμένεται η ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Εξέφρασε ωστόσο ικανοποίηση γιατί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσεγγίζεται σε συνδυασμό με τα ευρωτουρκικά.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα ο κύριος Κυπριανού είπε ότι φαίνεται πως η φαντασία κάποιων είναι πολύ πλούσια. Δήλωσε ότι στο Κρας Μοντανά θα κριθούν τα πάντα. Ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελβετία θα δείξει ο καθένας αν είναι προετοιμασμένος για μιά τέτοια διάσκεψη, σημειώνοντας ότι σε μιά εβδομάδα από την έναρξη των συνομιλιών θα διαφανεί που οδηγούνται τα πράγματα.
Ερωτηθείς για την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι η αποφυγή δηλώσεων μέχρι την συνάντηση στο Κρας Μοντανά για ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της πλευράς μας.
Έγινε είπε σχετική πρόταση από τον ίδιο αλλά κάποιοι εκ των αρχηγών την απέρριψαν.
Είναι ολοφάνερο τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ότι κάποιοι βάζουν πάνω από τα εθνικά συμφέροντα προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές σκοπιμότητες.
Σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΚΟ είπε ότι στην πράξη δεν έχει καμία απολύτως εφαρμογή. Απλά χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου.
Ερωτήθείς επίσης για τις εσωκομματικές διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές τόνισε ότι εκείνο που προέχει είναι το κυπριακό. Μετά την Γενεύη, πρόσθεσε, θα ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand