Εβαλαν μπρος οι μηχανές στο Ράλι Κύπρος

Η αγωνιστική δράση του Ράλι Κύπρος 2017 ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη με τα δοκιμαστικά των ομάδων ενώ χθες και σήμερα έγιναν οι αναγνωρίσεις των διαδρομών.

Η διαδικασία προς την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 4,85 χιλιομέτρων λίγο έξω από τη Λευκωσία. Αργότερα θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής εκκίνησης από τα πληρώματα. Ακολούθως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 19:00, θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας (Φοινικούδες) με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν στο service park στη Λευκωσία. Η διαφορά με τον περσινό αγώνα είναι ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση μετά την εκκίνηση της Παρασκευής. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 17 Ιουνίου. Μέρα κατά την οποία τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για το μαραθώνιο των 724,11 χιλιομέτρων με τις δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές μήκους 219.74 χιλιομέτρων.

Το πρώτο σκέλος συμπεριλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) μήκους 117,10 χιλιομέτρων. Μαζί και η CNP ASFALISTIKI Super Special Stage που διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας, και μάλιστα δύο φορές. Μετά τη διανυκτέρευση στο service park πίσω από το Αρχηγείο Αστυνομίας, τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή για τις υπόλοιπες έξι ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι δύο τελευταίες θα αποτελέσουν και φέτος την Golden Stage προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και φέτος στους νικητές. Το άθροισμα του χρόνου των δύο Golden Stageς θα αναδείξει και τους νικητές. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που φέτος θα γίνει στo Λιμανάκι της Αγίας Νάπας όπου στις 18:00 θα ολοκληρωθεί το 46ο Ράλι Κύπρος.

Η αλλαγή της ημερομηνίας, από τον Οκτώβριο στον Ιούνιο, είχε άμεσο αντίκτυπο και στη λίστα των συμμετοχών με τους κορυφαίους του θεσμού να δίδουν το παρόν τους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρέθηκαν στο Γραφείο Τύπου του Ράλι Κύπρου όπου έγινε ενημέρωση για θέματα ασφαλείας των ΜΜΕ στον αγώνα. Η ενημέρωση έγινε υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι Richard Rogers.

Στην ενημέρωση μίλησε και ο ζωντανός θρύλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι, κα Μισιέλ Μουτόν υπό την ιδιότητα της σαν υπεύθυνη ασφαλείας στους αγώνες ράλι.

Για καλύτερη ενημέρωση αλλά και αντίληψη, παρουσιάστηκε βίντεο στους παρευρισκομένους  για τον τρόπο που θα πρέπει να επιλέγουν τα  σημεία στις ειδικές διαδρομές αλλά και το τι πρέπει να αποφεύγουν ενώ οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.

Ακολούθως η κα Μουτόν έδωσε συνεντεύξεις σε Κυπριακά Μέσα Ενημέρωση ενώ υπέγραψε αρκετά αυτόγραφα στους παρευρισκομένους και σε φίλους του αθλήματος. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΑΛΛΙ ΚΥΠΡΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.