Εκπρόσωπος: Προειδοποίηση οι χθεσινές δηλώσεις του ΠτΔ

Οι χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αποτελούν μία προειδοποίηση προς τον Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, ο οποίος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Χριστοδουλίδης κατηγόρησε τον κύριο Άϊντα ότι σε μία κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, υιοθετεί τους εκφοβισμούς που ακούγονται καθημερινώς από την τουρκική πλευρά.
Επισήμανε πως αντί ο κύριος Άϊντα να ασκεί κριτική, επικαλείται τις τουρκικές απειλές ώστε να ασκεί έμμεσα κριτική στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς εάν ο κύριος Άϊντα στηρίζει τις τουρκικές θέσεις, ο κύριος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ δεν πήρε και δεν μπορεί να πάρει θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ωστόσο ότι ενδεχομένως παρασκηνιακά να το πράττει.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι έχει ενοχλήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και η επιδίωξη Άϊντα για ενίσχυση του ρόλου του στις συνομιλίες, παρά το ότι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν επιθυμεί ένα τέτοιο ρόλο.
Τόνισε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του 2004 και δεν θα συγκατατεθεί στο να δοθεί ενισχυτικός ρόλος στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προτίθεται να ζητήσει την ανάκληση του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Επιστολή προς Γ.Γ. ΟΗΕ

Ανέφερε επίσης ότι με επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταγγέλλει τις τουρκικές απειλές και στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις Άϊντα που έχουν ενοχλήσει τη Λευκωσία.
Η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη θα αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών εντός της ημέρας.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Τίθεται αύριο σε ισχύ η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
07:44
Ιταλία: Σχεδόν 150 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες από μέλη του πληρώματος πλοίου
07:39
Τουρκία-Covid-19: Σχεδόν 9.000 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
07:38
ΗΠΑ: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνιστά την αδειοδότηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
07:31
Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι θάνατοι
07:28
Ιταλία : Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ρωμαϊκό άρμα, σχεδόν άθικτο.
07:23
Σύλληψη 71χρονου για παιδική πορνογραφία
07:14
Βέλγιο: Αρχίζει έρευνες για το Κινεζικό εμβόλιο
07:10
Απαισιόδοξοι οι Τούρκοι για το μέλλον τους
07:05
Τίτλοι τέλους για τον Κωστή Κωστέα
07:01
Tουρκία: Συζητήσεις γύρω από την υγεία του Ερντογαν,
06:57
Ιταλία : Αυξάνονται οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού
06:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand