ΠτΔ: Δεν γίνονται συνομιλίες υπο καθεστώς απειλών

Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει να γνωρίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, είναι ότι γίνονται συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και αυτό είναι αδιανόητο, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για την αποστολή επιστολής αύριο, προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει χθες το βράδυ, το ΡΙΚ.

Αυτό είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δυστυχώς πρόσθεσε, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα ασχολείται με κάποια άλλα θέματα.
Τόνισε ότι ο κύριος Αϊντα προσπαθεί να μη βλέπει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κλίμα δυσπιστίας που δημιουργείται μέσα από τις διάφορες navtex και την παρουσία του Μπαρμπαρός. Δεν εκτιμά το γεγονός είπε, ότι εγώ, εκπροσωπώντας την ελληνοκυπριακή κοινότητα δεν έχω αποχωρήσει, όχι για την αναφορά σε ιστορικά γεγονότα, αλλά για πραγματική απειλή εναντίον της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε επίσης πως όσο λιγότερα λέγονται, ιδιαίτερα από πλευράς του κυρίου Αϊντα, τόσο το καλύτερο, προσθέτοντας ότι ο ειδικός σύμβουλος θα έπρεπε να είχε μάθει από τους προκατόχους του που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα, είτε στη μια, είτε στην άλλη κοινότητα.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τον θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, τείνει να υιοθετήσει θέσεις που εκφράζονται από τη μια πλευρά.
Επισήμανε πως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί ότι ο διάλογος είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η όποια επιδιαιτησία ή χρονοδιαγράμματα.
Κάλεσε επίσης τον κύριο Αϊντα να συνειδητοποιήσει, ότι με δηλώσεις ή με εκφοβισμούς επιτυγχάνονται τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand