ΠτΔ: Η Πάφος μετατρέπεται σε σύγχρονη πόλη με ιστορία και πολιτισμό

Το μήνυμα ότι τα έργα που εκτελούνται μετατρέπουν την Πάφο σε μια σύγχρονη πόλη που θα σέβεται  την μεγάλη της ιστορία και τον πολιτισμό της έστειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος περιόδευσε τα έργα της πολιτιστικής πρωτεύουσας που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας που εγκαινίασε και την λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων απέδωσε τα εύσημα ιδιαίτερα στον δήμο Πάφου που κατάφερε να ωριμάσει έργα και να αντλήσει  Ευρωπαϊκά κονδύλια για την χρηματοδότηση τους.

Τα έργα υποδομής στην πολιτιστική πρωτεύουσα αλλά και στην υπόλοιπη επαρχία αλλάζουν την Πάφο, όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο πρόεδρος της δημοκρατίας που περιόδευσε στις περιοχές των έργων που έχουν συμπληρωθεί αλλά και σε εκείνα που οι εργασίες ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφτηκε τις πλατείες περιμετρικά του δημοτικού μεγάρου και την πλατεία Κεννεντυ που έχουν γίνει έργα ανάπλασης, το εμπορικό κέντρο, το Ατικκον και το νέο δημοτικό θέατρο της Πάφου, το Χάνι του Ιμπραήμ και τα έργα στην συνοικία του Μουττάλου και στην αγορά φρούτων και λαχανικών.

Αργότερα σε σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο της Πάφου με τους φορείς της πόλης και επαρχίας Πάφου εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την μεγάλη αποτελεσματικότητα , ιδιαίτερα του δήμου Πάφου, αλλά και των εμπλεκομένων κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών αφού από τα 23 έργα που είχαν εξαγγελθεί τον Ιούνιο του 2015, κατά την προηγούμενη σύσκεψη, τα 20 είτε έχουν αποπερατωθεί είτε ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες.  

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας σημείωσε ότι από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 δαπανήθηκαν ποσά πέραν των 480 εκατομμυρίων για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομής σε όλες τις επαρχίες από τα οποία τα 132 εκατομμύρια στην Πάφο. Στον προϋπολογισμό του 2017 η προβλεπόμενη συνολική δαπάνη, συνέχισε, για αναπτυξιακά έργα ανέρχεται σε 270 περίπου εκατομμύρια από τα οποία τα 40 εκατομμύρια αφορούν σε έργα στην Πάφο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, έργο που στοίχησε 10,5 εκατομμύρια ευρώ με το κράτος να καταβάλει το 85% της δαπάνης και τον δήμο Πάφου το υπόλοιπο.

CNA T014cb3a2915d45f3b701cb18dfe737d2

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:41

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Η Μόσχα λέει ότι θα αντιδράσει τάχιστα στις τελευταίες απελάσεις Ρώσων διπλωματών που αποφάσισε η Πράγα
19:35
Διαβατήρια εμβολιασμού: «Προτεραιότητα» Λονδίνου - Απρόθυμοι για διακοπές εξωτερικού οι Βρετανοί
19:17
Λαγκάρντ: Στο β' εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα
19:02
Το ΡΙΚ παρουσιάζει απόψε τη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές
18:43
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για βοηθήματα, επιδόματα και συντάξεις
18:40
Γερμανία:Πολιτικοί του μεγάλου συνασπισμού προτείνουν λύσεις για αγωγό Νord Stream 2
18:39
Τρίτη αιτία θανάτου ο κορoνοϊός σε Αγγλία και Ουαλία
18:18
Ελλάδα: 2.759 κρούσματα, 822 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
18:16
Στα προημιτελικά ο Στέφανος
18:11
Διαφωνία εκφράζουν τοπικοί φορείς με πορίσματα μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για Ακάμα
18:07
Bird Life Cyprus: "Η αστυνομία των ΒΒ μείωσε σχεδόν κατά 95% την παράνομη παγίδευση αμπελοπουλιών"
17:48
Για θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη κάνει λόγο η Κομισιόν
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand