ΠΑΣΥΝΟ: Μόνο με επαρκή στελέχωση νοσηλευτηρίων θα επιτύχει μεταρρύθμιση στην υγεία

Η συντεχνία των νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως θεωρεί ότι η επαρκής στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι η συνταγή για την επιτυχημένη μεταρρύθμιση στην υγεία.

Με αφορμή την τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η Συντεχνία καλεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο θέμα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νοσηλευτών παραμένει σχεδόν ο ίδιος, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται νέες υπηρεσίες, επεκτείνονται oι υφιστάμενες υπηρεσίες/θάλαμοι και εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε δραματικά αυξανόμενα ποσοστά προσέλευσης ασθενών και επικίνδυνα ψηλές αναλογίες μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών».
«Εκτός από την αυξημένη προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η δημιουργία της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων δημιουργεί νέες ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό. Πέραν αυτών καλούμαστε να καλύπτουμε συνεχή και αυξανόμενα περιστατικά αιμοκαθάρσεων, καθώς επίσης και να εφαρμόζουμε τα πιλοτικά προγράμματα και επέκταση των εμβολιασμών σε ιδιωτικά σχολεία», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
Προσθέτει ότι είναι απ’ όλους παραδεκτό ότι οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας. Η κατάσταση με την υποστελέχωση, αναφέρεται, που έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό και συνεχές άγχος, κατά την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται οξύτερο.
«Όπως κάθε εργαζόμενος δικαιούμαστε καλοκαιρινή ανάπαυση, αλλά υποχρεωνόμαστε πολλές φορές να παραμείνουμε στο καθήκον, γιατί δεν καλύπτεται το πρόγραμμα των νοσηλευτηρίων», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
Τέλος, η Συντεχνία υποστηρίζει ότι η επαρκής στελέχωση των νοσηλευτηρίων θα στηρίξει την πολυπόθητη μεταρρύθμιση στην υγεία, και επικαλούμενη σχετική έρευνα που έχει παρουσιάσει στους αρμόδιους φορείς θεωρεί πως τα νοσηλευτήρια θα πρέπει να θωρακιστούν για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στις νέες προκλήσεις στην υγεία.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

10 Απριλίου
Ελλάδα: 2.801 νέα κρούσματα, 781 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
17:54
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στους ισχυρισμούς του Φ. Αλτούν
16:52
Σε βαρύτατο πένθος το Φανάρι λόγω θάνατου φωτογράφου Οικουμενικού Πατριάρχη
16:50
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test – 11 Απριλίου 2021
16:48
Προεδρικό προς Ελεγκτή: Την Κύπρο κυβερνά εκλελεγμένος Πρόεδρος και η κυβέρνησή του
16:13
Σ. Μισέλ: Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας
15:28
Η Τεχεράνη ενεργοποίησε εξοπλισμό εμπλουτισμού ουρανίου, τιμώντας την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας
15:15
Διατήρηση Συνθήκης Μοντρέ ζήτησε ο Πούτιν από Ερντογάν
14:49
Βρετανία: Τιμητικές βολές από τις ένοπλες δυνάμεις, στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου
14:32
Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις
14:25
Φιλιππίνες: Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στη Θάλασσα της Κελέβης
14:11
Η Αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους προς το Τρόοδος
14:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand