ΠΑΣΥΝΟ: Μόνο με επαρκή στελέχωση νοσηλευτηρίων θα επιτύχει μεταρρύθμιση στην υγεία

Η συντεχνία των νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως θεωρεί ότι η επαρκής στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι η συνταγή για την επιτυχημένη μεταρρύθμιση στην υγεία.

Με αφορμή την τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η Συντεχνία καλεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο θέμα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νοσηλευτών παραμένει σχεδόν ο ίδιος, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται νέες υπηρεσίες, επεκτείνονται oι υφιστάμενες υπηρεσίες/θάλαμοι και εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε δραματικά αυξανόμενα ποσοστά προσέλευσης ασθενών και επικίνδυνα ψηλές αναλογίες μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών».
«Εκτός από την αυξημένη προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η δημιουργία της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων δημιουργεί νέες ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό. Πέραν αυτών καλούμαστε να καλύπτουμε συνεχή και αυξανόμενα περιστατικά αιμοκαθάρσεων, καθώς επίσης και να εφαρμόζουμε τα πιλοτικά προγράμματα και επέκταση των εμβολιασμών σε ιδιωτικά σχολεία», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
Προσθέτει ότι είναι απ’ όλους παραδεκτό ότι οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας. Η κατάσταση με την υποστελέχωση, αναφέρεται, που έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό και συνεχές άγχος, κατά την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται οξύτερο.
«Όπως κάθε εργαζόμενος δικαιούμαστε καλοκαιρινή ανάπαυση, αλλά υποχρεωνόμαστε πολλές φορές να παραμείνουμε στο καθήκον, γιατί δεν καλύπτεται το πρόγραμμα των νοσηλευτηρίων», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
Τέλος, η Συντεχνία υποστηρίζει ότι η επαρκής στελέχωση των νοσηλευτηρίων θα στηρίξει την πολυπόθητη μεταρρύθμιση στην υγεία, και επικαλούμενη σχετική έρευνα που έχει παρουσιάσει στους αρμόδιους φορείς θεωρεί πως τα νοσηλευτήρια θα πρέπει να θωρακιστούν για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στις νέες προκλήσεις στην υγεία.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.