Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η απόφαση για τους 8 θα επηρεάσει τις σχέσεις με Ελλάδα

Αναπόφευκτα η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οχτώ Τούρκους πραξικοπηματίες θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι “δυστυχώς η ελληνική δικαιοσύνη η οποία ελπίζαμε να είναι δίκαιη και αμερόληπτη για άλλη μας φορά μας απογοήτευσε και απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημά μας για έκδοση των οχτώ πραξικοπηματιών που βρίσκονται στην Ελλάδα”. “Οι ελληνικές αρχές οι οποίες μέχρι σήμερα εμπόδισαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως είναι  το DHKP/D  και το PKK να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη, επανέλαβαν τα λάθη τους. Η εν λόγω απορριπτική απόφαση για έκδοση αποτελεί εμπόδιο να λογοδοτήσουν ενώπιον της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης αυτοί που στόχευσαν την δημοκρατική μας τάξη, που σκότωσαν δεκάδες πολίτες μας από τις δυνάμεις ασφαλείας μας και τους πολίτες, που τραυμάτισαν χιλιάδες και προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρό μας. Αγνοεί τα δικαιώματα των θυμάτων. Δεν βλέπουμε από τη σύμμαχό μας τη στήριξη και και συνεργασία που πρέπει να δούμε στο θέμα της τρομοκρατίας και του εγκλήματος”, αναφέρει.Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ αυτη η απόφαση που είναι αιτία να μην δικαστούν οι ένοχοι και να μείνουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες προφυλάσσει τους πραξικοπηματίες. “Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις κοινές μας εργασιες στα περιφερειακά θεματα και τις διμερείς μας με την Ελλάδα η οποία είναι μια χώρα που αγκάλιασε τους πραξικοπηματίες”, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.