Η Ρωσία υποστηρίζει την ενίσχυση του ρόλου του ΣτΕ

Η Ρωσία υποστηρίζει την ενίσχυση του ρόλου του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), ως ενός από τους πιο αξιοσέβαστους και αντιπροσωπευτικούς διεθνείς οργανισμούς στην Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ με την ευκαιρία της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ στην 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, στη Λευκωσία, με την οποία ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως το ΣτΕ χρησιμοποιεί τις συνθήκες και τα πρωτόκολλά του για να προωθήσει την ανάπτυξη ενός ενιαίου πολιτιστικού και νομικού χώρου στη μεγάλη Ευρώπη και για να ενισχύσει τις δημοκρατικές αξίες, τους μηχανισμούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου". Επίσης το ΣτΕ υποβοηθά τον διαπολιτισμικό διάλογο, περιλαμβανομένης της θρησκευτικής του διάστασης.

`Οπως αναφέρεται ο κ. Λαβρόφ προγραμματίζει να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου με τον ΓΓ του ΣτΕ Thorbjørn Jagland. "Είμαστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο και την ποιότητα του διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και του κ. Jagland", σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά στις επαφές του αξιωματούχου του ΣτΕ στη Ρωσία το Δεκέμβρη του 2016.

Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή και το ρόλο της Ρωσίας στο ΣτΕ και μεταξύ άλλων σημειώνεται πως η χώρα θέλει τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διασφάλιση της αυστηρής συμμόρφωσής του με την αρχή της επικουρικότητας, της αποπολιτικοποίησης και με τα κριτήρια αποδοχής προσφυγών του, ότι αυτό ενεργεί μέσα στη δικαιοδοσία του, καθώς και της βιωσιμότητας, της συνέπειας και της προβλεψιμότητας της νομολογίας του.

Ακόμη αναφέρεται πως πρέπει να υπάρξει επικέντρωση στην ενίσχυση της επάρκειας των εθνικών νομικών συστημάτων και της ικανότητάς τους να λαμβάνουν αποφάσεις στηριζόμενες στις αρχές του ΕΔΑΔ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:29

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Δεν αναμένεται σύντομα έγκριση του ρωσικού εμβολίου "Σπούτνικ" από τον ΕΜΑ
13:10
Υφυπ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα το συντομότερο
13:06
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Ο. Καλακούτα: "Το σημαντικότερο είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα"
12:35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο
12:24
Μείωση οδικών θανάτων 20% στην Κύπρο το 2010-2020 - Και 64% μείωση των σοβαρών τραυματισμών
12:02
Παράνομη η διάθεση ζώων σε εκδηλώσεις, λέει το Κόμμα για τα Ζώα
11:48
Έρευνες στη Λεμεσό και εντοπισμός οπλισμού και ναρκωτικών
11:40
Κλειστή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου την Παρασκευή
11:24
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν - Πούτιν
11:06
Απόσυρση προϊόντος από την αγορά
11:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand