Με 30 εκατ. αναβαθμίζεται το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων

Ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ οι άμεσες επενδύσεις της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Λεμεσού, Eurogate, η οποία προσδοκεί σε περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας του τερματικού αλλά και του όγκου εργασιών, μέσω συμφωνιών για διαμετακομιστικό εμπόριο.Τα στοιχεία δόθηκαν σε σημερινή ενημέρωση και ξενάγηση των ΜΜΕ στο τερματικό και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Πούρος, "οι εργασίες παραλαβής -παράδοσης, εκφόρτωσης και φόρτωσης των πλοίων έχουν ομαλοποιηθεί, δεν υπάρχουν πλέον καθυστερήσεις, τα εμπορευματοκιβώτια παραδίδονται άμεσα, που ήταν ένα από τα άμεσα προβλήματα, όπως και η εξυπηρέτηση των πλοίων".

Το προσωπικό μας, συνέχισε, έχει αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα έχουμε παραλάβει και ικανοποιητικό αριθμό μηχανημάτων και συγκεκριμένα, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμα 18 με 20 μηχανήματα για να εξυπηρετούν τόσο τους μεταφορείς όσο και τα πλοία, ενώ άλλα έξι μηχανήματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό συντήρηση.

Από την ημέρα ανάληψης της διαχείρισης του τερματικού, στις 29 Ιανουαρίου 2017, έχουν εξυπηρετηθεί 141 πλοία και 60,237 εμπορευματοκιβώτια, αριθμός που σύμφωνα με τον κ. Πούρο καταδεικνύει αύξηση της τάξης του 8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, εξυπηρετήθηκαν 36,840 φορτηγά που μετέφεραν 58,387 εμπορευματοκιβώτια.

"Ανά 24ωρο διακινούμε περί τα χίλια εκατό εμπορευματοκιβώτια από και προς τη χώρα και ίδιο αριθμό από και προς τα πλοία", είπε ο διευθυντής της εταιρείας, προσθέτοντας ότι ο χρόνος αναμονής των μεταφορέων είναι γύρω στα 30 λεπτά, ενώ υποδεικνύοντας πως, ενώ η συμφωνία κάνει λόγο για 90 λεπτά αναμονής, στόχος είναι η εξυπηρέτηση να γίνεται στα 20 λεπτά.

Ιδιαίτερης σημασίας για την εταιρεία κρίνονται οι επενδύσεις σε εξοπλισμό και έργα  υποδομής τα οποία θα προβεί και που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη έχουν αγοραστεί 17 νέα οχήματα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (straddle carriers) και εντός του 2018 θα παραληφθούν, μετά από συμφωνία με ιταλική εταιρεία, δυο καινούργιες γερανογέφυρες τύπου "super post panamax", μεγαλύτερης δυναμικότητας από τις υφιστάμενος, ώστε το τερματικό να μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερα πλοία.

Η εταιρεία συνεχίζει, επίσης, την αναβάθμιση του εξοπλισμού που παρέλαβε από την Αρχή Λιμένων και έχει προχωρήσει σε μια σειρά κατασκευαστικών έργων για βελτίωση των υποδομών του τερματικού και ενίσχυση της ασφάλειας, με περίφραξη συγκριμένων χώρων.

Την ίδια ώρα, η Eurogate βρίσκεται σε διάλογο με ναυτιλιακές εταιρείες σε μια προσπάθεια να γίνουν συμφωνίες για χρήση του λιμανιού για σκοπούς διαμετακομιστικού εμπορίου, αφού όπως είπε ο Γιώργος Πούρος "στόχος είναι να αυξηθεί ο όγκος εργασιών και καθώς είμαστε νησί, αυτός είναι ο μόνος τρόπος".

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται εξάλλου στον εκσυγχρονισμό των υποδομών τεχνολογίας που απαιτούνται για την εφαρμογή του σύγχρονου συστήματος πληροφορικής του τερματικού, με την εταιρεία να εφαρμόζει τα λειτουργικά πρότυπα και τις διαδικασίες του Ομίλου Eurogate, τα οποία βελτιώνουν την παραγωγικότητα και κυρίως την ασφάλεια.

Στις προτεραιότητές της, καταγράφονται, επίσης, θέματα υγείας και εκπαίδευσης του προσωπικού, τα οποία αναβαθμίζονται συνεχώς σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:29

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στα όρια της κοινότητας Αλεθρικού
14:20
Το ΓΔΕΕ απορρίπτει προσφυγή της Κύπρου κατά του EUIPO κατά της εταιρείας Φιλώτας Μπέλλας & Υιός ΑΕ για το χαλλούμι
14:15
Αμερικανορωσική συνάντηση κορυφής: Στόχος «η καλύτερη διαχείριση μίας δύσκολης σχέσης που προς το παρόν θα παραμείνει δύσκολη»
14:07
EE: Ράλι του πρώτου ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης
13:48
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον 2o Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2021
13:39
Υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα από τις επιχειρήσεις
13:31
Υπ. Υγείας: Θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε αγώνες – Αυξάνονται σε 10 τα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης
13:30
Champions League: Έμαθε αντίπαλο η Ομόνοια
13:17
Δεν αναμένεται σύντομα έγκριση του ρωσικού εμβολίου "Σπούτνικ" από τον ΕΜΑ
13:10
Υφυπ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα το συντομότερο
13:06
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand