Επίτροπος Διοικήσεως: Θα είμαι δίπλα στον πολίτη

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής βρέθηκε την για μια πρώτη συνάντηση η νέα Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδου, η οποία εξέφρασε την ετοιμότητά της να είναι δίπλα στον κάθε πολίτη αλλά και εξήρε το έργο που επιτελούν οι λειτουργοί του γραφείου της παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας.

«Θα είμαι δίπλα στον κάθε πολίτη», είπε, προσθέτοντας ότι στόχος της είναι να φέρει τα προβλήματα του πολίτη και ενώπιον της Βουλής αλλά και ενώπιον της όποιας αρχής χρειάζεται για να υπάρξει επίλυσή τους.Αναφορικά με την ανησυχία που εκφράστηκε από Βουλευτές σχετικά με τις πολλές αρμοδιότητες που έχει αναλάβει το γραφείο της, αναγνώρισε ότι «είναι όντως μεγάλο το βάρος που αναλαμβάνει το γραφείο του Επιτρόπου Διοίκησης αλλά με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι απαρτίζεται από αξιόλογους υπάλληλους, αξιόλογους επιστήμονες» που τα έχουν φέρει εις πέρας μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να το πράττουν.Την ίδια ώρα ανέφερε ότι και από την προηγούμενη της θέση της έχει διαπιστώσει ότι το γραφείο του Επιτρόπου απαντά με ταχύτητα, ερευνά με ταχύτητα και διεκπεραιώνει το ρόλο του όπως απορρέει από το νόμο «άμεσα και αποτελεσματικά».Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δεσμευτικότητας των εισηγήσεων του Επιτρόπου, είπε ότι «είναι πάλι με ευχάριστη έκπληξη που διαπίστωσα ότι εισακούονται οι εισηγήσεις του σε μεγάλο βαθμό». Έδωσε το πρόσφατο παράδειγμα όταν με άμεση παρέμβαση του γραφείου της έγινε κατορθωτό να επιτραπεί σε ένα παιδί να παρακαθίσει στις τελικές εξετάσεις του ενώ είχε προαποφασιστεί να μην του επιτραπεί λόγω απουσιών.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την κ. Λοττίδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι «ήταν μια ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων, μια γνωριμία ουσιαστικά γιατί τώρα ξεκινάει το έργο της η κ. Λοττίδου».«Θέλουμε να έχουμε μια στενή συνεργασία», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε ειδικότερα ο συνήγορος του πολίτη, ο οποίος είναι ο Επίτροπος Διοικήσεως, να λειτουργεί άμεσα, να προστατεύει τον πολίτη από τη διοίκηση και θα είμαστε δίπλα της να την στηρίξουμε γιατί θεωρούμε ότι ο συνήγορος του πολίτη είναι ο ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ κράτους, διοίκησης και φορολογούμενου πολίτη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.