Ρωσία, Ιράν και Ιράκ απειλούν με σύρραξη

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ροχανί επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη για τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας αναφορικά με την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Ροχανί εξέφρασαν επίσης, την ετοιμότητά τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Η πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας πέρασε τις “κόκκινες γραμμές.” Από εδώ και στο εξής “θα αντιδράσουμε έναντι της οποιασδήποτε πρόκλησης,” ανέφερε ακόμη ανακοίνωση του κοινού κέντρου διοίκησης που έχουν συγκροτήσει η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ, στη Βαγδάτη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι βοηθά τις "τρομοκρατικές" οργανώσεις στη Συρία, ζήτησε τη σύσταση "ανεξάρτητης επιτροπής" για τη φερόμενη χημική επίθεση στην Χαν Σεϊχούν και προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι οι πυραυλικές επιθέσεις που γίνονται ως απάντηση κινδυνεύουν να κλιμακώσουν τον εξτρεμισμό στην περιοχή, σύμφωνα με ομιλία του χθες που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Irib.

Το Ιράν, το οποίο στηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία, είχε ήδη καταδικάσει την Παρασκευή την αμερικανική επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ-Σαϊράτ, στην κεντρική Συρία. Σε μήνυμά του στο Twitter για τις πυραυλικές επιθέσεις, o Ροχανί έγραψε: "Καλώ τον κόσμο να απορρίψει τέτοιου είδους πολιτικές που μόνο καταστροφή και κίνδυνο φέρνουν στην περιοχή και στον πλανήτη. Η επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της αλ-Σαϊράτ ενισχύει τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία στην περιοχή, την παγκόσμια ανομία και αστάθεια, και πρέπει να καταδικαστεί".
 Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο πολλοί Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές κατηγορούν ότι δεν συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο προτού οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν τη Συρία, έγραψε σήμερα στους επικεφαλής των δύο σωμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει και να τους προειδοποιήσει ότι είναι πιθανές νέες ενέργειες.

«Ενήργησα προς όφελος των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την εξουσία που μου αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα ώστε να ηγούμαι διεθνών επιχειρήσεων με την ιδιότητά μου του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας» επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια επιστολή προς τους επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

«Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, εφόσον καταστεί αναγκαίο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα σημαντικά εθνικά τους συμφέροντα» τονίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.